Sagene Avis

Snart starter høstens aktiviteter på Biermannsgården:

Men først trenger de barn og ungdom som vil teste tilbudet

Gården er litt sliten, men det skal forhåpentligvis endre seg. Foto: Stella Oter Lindeberg

Den flere hundre år gamle gården skal bli et inkluderende samlingssted for nabolagets barn og ungdom. Men nå trenger organisatorene deltakere til testgruppen – og de får selvfølgelig være med på alle aktivitetene, helt gratis.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2021 kl 15:38

SAGENE: SoCentral er et ideelt selskap som jobber med å løse samfunnsutfordringer, og Biermannsgården er et av deres ferskeste prosjekter.

Fra og med uke 41 drar pilotprosjektet i gang flere arrangementer og aktiviteter for hele området på tomten, for å se hva som kan passe inn i Biermannsgården på lang sikt.

Et tilbud for alle

Sofie Furu er partner i SoCentral, og gleder seg til de kommende aktivitetene.

Høsten og vinteren blir skikkelig spennende! Vi jobber med å inkludere barna mest mulig i planleggingen og gjennomføringen, slik at det blir til noe de virkelig vil delta på.


Gårdens eiere, De Biermanske Legater, har som mål at den verneverdige eiendommen skal være for barn og unge, men det har vært litt lite av det de siste årene.

- Nå leies den ut til en aktør som driver med musikkworkshops til barn og unge, og lokalene fremleies til musikere. Så det har vært og er mange dyktige musikere som bruker gården som øvingslokaler, men vi ønsker også at barn får brukt den enda mer.

Det skal Sofie og gjengen gjøre noe med, og de håper å kunne skape et tilbud hvor deltakelsen ikke avgjøres av familiens ressurser.

- Denne gården er viktig for lokalsamfunnet, og særlig hagen brukes mye av nabolaget. Dette er en bydel med store forskjeller og mye barnefattigdom, og vi vil lage et stabilt tilbud for alle gjennom å inkludere flere organisasjoner og aktører i å utvikle stedet.

Fra musikklab til spøkelseshus

Det er Sofie som skal være kontaktperson for barna i testgruppen. Foto: Stella Oter Lindeberg


Høstens aktiviteter starter om få uker, og begynner med et utendørs aktivitetstilbud: gategym, som er et lavterskel tilbud for de som ønsker å trene ute i sitt nærmiljø.

– Utover høsten og vinteren blir det aktiviteter både ute og inne, blant annet musikklab, kostymeverksted, spøkelseshus på Halloween, og åpent julehus. I tillegg planlegger vi nabolagsmiddager, hvor barnefamilier kan spise middag sammen etter arbeidstid.

I første omgang er dette altså et pilotprosjekt, og forhåpentligvis vil tilbudet fortsette videre, men det er avhengig av om De Biermanske Legater får rehabilitert eiendommen.

Det er et ganske slitent bygg som står på den flotta tomta, og SoCentral og Legatet vil gjerne tilbakestille både hus og hage til sin tidligere prakt.

- Det hadde vært utrolig kult å få til at hagen blir som den så ut for 100 år siden. Hvis man tar en ordentlig titt, kan man se konturene av den gamle hagen.


Samtidig som de ønsker å bidra med aktiviteter til barn og unge, vil SoCentral sannsynliggjøre at det er grunnlag for bærekraftig drift av Biermannsgården. Piloten må fungere både praktisk og økonomisk, og må selvfølgelig bli tatt godt imot av brukerne.

- Om piloten går bra, har vi lyst til å gjøre det samme andre steder. Det er mange gårder og hus som står tomme her i landet, og mange nabolag med ildsjeler som vil fylle eiendommene med liv igjen.

– Så dette blir kanskje starten på noe stort?

– Kanskje! Vi vil gjerne lage en modell for bærekraftig drift som kan brukes andre steder.

Vil du være med?

Som Furu sa tidligere, skal tilbudet være for barna, ikke for de voksne som lager det. Derfor jobber SoCentral med å sette sammen en testgruppe av lokale barn og ungdom, som skal komme med evalueringer og tilbakemeldinger på de forskjellige aktivitetene.


– Vi mangler nå fire barn til testgruppen. Én jente mellom 10-12 år, to jenter mellom 12-15 år og én gutt mellom 12-15 år. Vi vil også gjerne ha med dem som ikke alltid rekker opp hånden først, fordi gruppen skal representere alle barna i området.

Deltakerne i gruppen får selvfølgelig være med på alle aktivitetene, helt gratis. De får også en attest og en liten (hemmelig) gave på slutten av året – i tillegg til et par pizzakvelder.

– Vi starter med en workshop for testgruppen i september med info og pizza, slik at de kan få mer info om opplegget. Vi vil gjerne ha gruppen på plass så fort som mulig, så det er bare å sende en mail om du er eller kjenner noen som vil være med!

Vet du om noen som vil være med i testgruppen? Send mail til sofie@socentral.no.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...