Sagene Avis

Barnas stasjon vil tilby:

Fra Blåkors Barnas Hus - fra venstre: Hanne Pedersen, virksomhetsleder Blåkors Barnas Stasjon Oslo, Tirill Sjøvoll, leder oppvekstkomiteen bydel Grunerløkka, Anna Tresse (SV) byrådssekretær, Ellen Oldereid bydelsdirektør Grunerløkka, Marius Trana bydelsdirektør Sagene, og Inga Marte Thorkildsen (SV), helse og sosialbyråd.
  Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

En ny møteplass for barnefamilier som sliter. Mandag besøkte helse- og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og bydelsdirektører Barnas Hus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2017 kl 20:11

SAGENE: I Bydel Sagene var 23% av alle barnevernssaker i 2015 direkte følge av foreldrenes rusmisbruk, skriver Blå Kors. Nå åpner den den første Blå Kors Barnas Stasjon i samarbeid med Oslo kommune og bydelene Grunerløkka og Sagene, i Biermanns gate 4.

Den 24. oktober 2016 skrev Bydel Sagene og Grünerløkka kontrakt med Blå Kors om etablering av Barnas Stasjon. Dette skal være et tilbud som barnefamilier i sårbare livssituasjoner grunnet rus-og eller psykiske helseproblemer kan benytte seg av.

Hanne Pedersen, avdelingsleder i Blå Kors, Barnas Stasjon i Oslo, er takknemlig for samarbeidet.

– Bydel Sagene viste enormt engasjement rundt etableringa av Barnas Stasjon. Dette er virkelig noe bydelen vil belyse i større grad enn tidligere, sier Pedersen.

Omvisning og befaring

Mandag besøkte bydelsdirektørene og andre bydelsansatte barnestasjonen. Dette er første Barnas Stasjon i Oslo, lokalisert i den gamle doktorboligen i Bydel Sagene.


– Lauriz Hansen, bydelens lege på 1800-tallet, bodde i dette bygget, forteller Hanne Pedersen. I dag videreleier Bydel Sagene lokalene til Blå Kors.

– Vi må hjelpe

Ansatte og byrådspolitikere var tilstede under omvisninga. Under servering av suppe, ble det nevnt at slike barnestasjoner er et mye diskutert tema i bydelene. Helse- og sosialbyråd, Inga Marte Thorkildsen (SV), er blant annet veldig opptatt av at familier skal få god opplæring og oppfølging.

– Det er virkelig et behov for en institusjon utenfor barnevern, som kan ta tak i situasjoner før det eventuelt blir en barnevernssak. Vi må også hjelpe familier å holde sammen lenger. Det må være en god dialog mellom foreldre og barn, og dette kan Barnas Stasjon hjelpe til med, sier Thorkildsen.

Barnas Stasjon vil samarbeide med barnehager, skoler, NAV og barnevernet for å styrke forholdet i familier som trenger det. Thorkildsen understreker at det er veldig viktig å kunne nå ut til alle, spesielt flyktninger. Tidligere undersøkelser har vist at det fins sperrer for kontakt. Dette må bort, mener Thorkildsen.

Hanne Pedersen mener dette er en utfordring.


– På grunn av språkbarrierer, er det vanskelig å drive opplysningsarbeid som når ut til alle. Vi undersøker hvordan vi skal løse dette. Jeg ser ikke at bruken av tolk i samtale er en spesielt god løsning. Det er noe vi må vurdere, sier Pedersen.

Ønsker samhandling

Barnas Stasjon vil være et møtested der barn kan få god oppfølging og utviklingsstøtte, i tillegg til å styrke kompetansen til foreldre. Hovedmålgruppen er familier med barn i alderen 0-8 år som blant annet har utfordringer innen psykisk helse, rusproblematikk, ensomhet, isolasjon eller kommunikasjonsproblemer. Her vil man møte en kompetansegruppe som tilbyr dialog, samspill og samhandling.

Barnas Stasjon på Sagene skal tilby høy kompetanse, miljøterapeuter og psykologer er blant de ansatte. I tillegg vil det være frivillige som bidrar med aktiviteter til barna.

– Vi vil ha et nettverk med godt utdannede fagpersoner. Disse vil bidra med samtaler, både individuelt og i grupper. I tillegg tilbyr vi COS-grupper (ref: Circle of Security), som skal speile hvordan vi vil foreldre skal gi trygghet til barn. Etterhvert ønsker vi også å tilby pappa-grupper, sier Pedersen videre.

Barnas Stasjon er oppe og går, og det er mulig å ta kontakt allerede nå. Alle tilbud er gratis og man trenger ingen henvisning for å ta kontakt. Det åpnes også om kort tid en Barnas Stasjon i Bydel Alna.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...