Sagene Avis

Barnehage-app skal minne deg på å pakke med varmt tøy

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fra tidligere barnehagebesøk. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mer kontakt mellom Oslobarnehagene og foreldrene. – Til det beste for barnet, sier barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2017 kl 22:36

OSLO: Foreløpig på teststadiet, men etter hvert er planen å innføre en app, som skal gjøre at det blir bedre kontakt mellom barnehagene og foreldrene.

Byrådet satte av midler til et digitalt system for kommunikasjon mellom barnehage og foreldre i 2017-budsjettet.

– I løpet av 2017 vil foreldre og barnehage kunne få beskjeder og kommunisere direkte med hverandre via en egen app. Vi vil styrke barnehage–hjem-samarbeid, og gjøre hverdagen til småbarnsforeldre og medarbeidere i barnehagen enklere, sa barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl til Utdanningsnytt i fjor høst.

Digitalt kommunikasjonsverktøy

Til Nordre Aker BUdstikke utdyper hun.

– Oslo kommune vil nå investere i et digitalt kommunikasjonsverktøy som vil forenkle og effektivisere kontakten mellom barnehagen og foresatte. Det betyr at barnehagen også får mulighet til å sende beskjeder, som kanskje bilder og meldinger om barnehagen til de foresatte.

Påminnelse

I tillegg til å fortelle om hvilke sanger og tema barnehagen jobber med.

– Men også minne foresatte på eksempelvis turer og utflukter som krever spesielt utstyr, hus badetøy og ski, foreldremøter eller andre arrangementer, legger byråden til.

Alle på

– Vi bygger parallelt ut infrastrukturen i barnehagene med økt nettkapasitet, båndbredde og trådløse nettverk. Til sammen er det øremerket 30 millioner kroner til dette prosjektet, sier Tellevik Dahl.

De første barnehagene vil kunne ta det nye systemet i bruk før sommeren, alle barnehager skal på i løpet av året. Byråden understreker at selv om hverdagen i oslobarnehagen skal bli digital skal det ikke gå på bekostning av omsorg og pedagogiske tilbud.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...