ANNONSE

Barnehage må betale tilbake 5,4 millioner kroner

MILLIONKRAV: Torshovhagen barnehage får millionkrav etter tilsyn fra Fylkesmannen. Foto: Janina Lauritsen

Torshovhagen barnehage får millionkrav etter tilsyn fra Fylkesmannen. Restaurantregning fra Theatercaféen, husleie, lønn til daglig leder og styreleder er noen av de mange utgiftene som ikke godkjennes.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2018 kl 13:46

ANNONSE

TORSHOV: Fylkesmannen i Oslo og Akershus satte i gang tilsyn av Torshovhagen barnehage etter Asker og Bærums Budstikkes avsløringer av forholdene rundt Risenga barnehage i Asker. Nå er konklusjonen klar, skriver Budstikka

«I denne tilsynsrapporten har Fylkesmannen i Oslo og Akershus konkludert med at eier av Torshovhagen barnehage har brutt vilkårene i barnehageloven (...). Vi har fattet vedtak med krav om tilbakebetaling av kr 5 400 000, samt pålegg om retting av to regelverksbrudd», konkluderer tilsynet.

Kravet om tilbakebetaling er fastsatt med en nedbetalingstid på to år. Det er satt frist for å etterkomme pålegg om retting til 1. mai 2018.

«På bakgrunn av avisoppslag og henvendelser vedrørende Risenga barnehage, som er i samme konsern som Torshovhagen, mente vi det var behov for å undersøke nærmere Torshovhagen barnehages resultatregnskap», står det i tilsynsrapporten.

Kostnader til leasing, bompasseringer, forsikringer, reparasjoner, service, bøter, bensin, bilvask og parkering tilknyttet en BMW 2013-modell, og bruken av den, er belastet barnehagen. Ifølge rapporten hevder barnehagens advokat at den oppgitte bruken er knyttet til barnehagens drift, blant annet til innkjøp av mat.

Fylkesmannen mener også at spa-behandliger og hudpleieprodukter i forbindelse med seminarer er feilaktig belastet barnehagen, noe barnehageselskapet selv er enig i. En del innkjøp av inventar er også med på listen over ikke godkjente utgifter.

Budstikka skriver at foreløpig ikke fått kommentar fra eierselskapet Seraphin, som kan anke avgjørelsen til utdanningsdirektoratet. Sagene Avis har vært i kontakt med styrer i Torshovhagen barnehage, som henviser til styreleder. Sagene Avis har ikke fått svar på våre henvendelser til styreleder.

Les hele saken til Budstikka her

LES OGSÅ:
Torshov-barnehage blant de beste i landet
– Flere millioner ekstra til barnehager

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord