ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Barnehagen stengt, mulig også mutert virus blant prøvene

Margarinfabrikken barnehage på Bjølsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tirsdag kveld kom beskjeden om at Margarinfabrikken barnehage stenges på grunn av positive tester.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2021 kl 10:34

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Tirsdag kveld sender Bydel Sagene ut følgende informasjon til foreldre til barn i Margarinfabrikken barnehage:

Bydelen har i dag fått ytterligere tilfeller av positive prøver for covid-19 i Margarinfabrikken barnehage. Av disse tilfellene er det påvist mulig mutert virusvariant. Bydelen har i kveld hatt møter med smittevernoverlegen i Oslo og FHI og har i møtet blitt gitt smittevernfaglige råd.

På bakgrunn av totalsituasjonen i barnehagen finner bydelen det nødvendig å umiddelbart stenge barnehagen. Dette er nødvendig for at bydelen skal kunne skaffe seg en bedre oversikt over smittesituasjonen og for å begrense ytterligere smitte.

Barnehagen vil holde stengt f.o.m. onsdag 17. februar 2021 – t.o.m. fredag 19. februar 2021. I perioden barnehagen er stengt vil samtlige ansatte i barnehagen bes om å teste seg for covid-19. Foresatte oppfordres til å teste barn over 2 år.

Barn og husstandsmedlemmer som allerede er satt i karantene eller avventende karantene av bydelens smitteteam, forholder seg til tidligere beskjeder. Bydelen beklager på det sterkeste den uleilighet dette medfører for foresatte men ber om forståelse for at slikt dramatisk tiltak er nødvendig.

ANNONSE

11 positive prøver

Bydelsdirektør Morten Sanden i Bydel Sagene, sier til Sagene Avis tirsdag kveld at det per nå er 11 positive prøver i barnehagen. Han ønsker ikke å kommentere om dette gjelder barn, eller voksne, eller begge deler. Det skal også være mulig mutert virus blant prøvene, det er det Sanden nå kan kommentere til saken.

Barnehagen

Margarinfabrikken barnehage har plass til i underkant av 500 barn, og er en kommunal barnehage. Barnehagen ligger rett ved Voldsløkka - her kan du lese mer.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE