Sagene Avis

Barnehagen stengt, mulig også mutert virus blant prøvene

Margarinfabrikken barnehage på Bjølsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tirsdag kveld kom beskjeden om at Margarinfabrikken barnehage stenges på grunn av positive tester.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2021 kl 10:34

BJØLSEN: Tirsdag kveld sender Bydel Sagene ut følgende informasjon til foreldre til barn i Margarinfabrikken barnehage:

Bydelen har i dag fått ytterligere tilfeller av positive prøver for covid-19 i Margarinfabrikken barnehage. Av disse tilfellene er det påvist mulig mutert virusvariant. Bydelen har i kveld hatt møter med smittevernoverlegen i Oslo og FHI og har i møtet blitt gitt smittevernfaglige råd.

På bakgrunn av totalsituasjonen i barnehagen finner bydelen det nødvendig å umiddelbart stenge barnehagen. Dette er nødvendig for at bydelen skal kunne skaffe seg en bedre oversikt over smittesituasjonen og for å begrense ytterligere smitte.

Barnehagen vil holde stengt f.o.m. onsdag 17. februar 2021 – t.o.m. fredag 19. februar 2021. I perioden barnehagen er stengt vil samtlige ansatte i barnehagen bes om å teste seg for covid-19. Foresatte oppfordres til å teste barn over 2 år.

Barn og husstandsmedlemmer som allerede er satt i karantene eller avventende karantene av bydelens smitteteam, forholder seg til tidligere beskjeder. Bydelen beklager på det sterkeste den uleilighet dette medfører for foresatte men ber om forståelse for at slikt dramatisk tiltak er nødvendig.

11 positive prøver

Bydelsdirektør Morten Sanden i Bydel Sagene, sier til Sagene Avis tirsdag kveld at det per nå er 11 positive prøver i barnehagen. Han ønsker ikke å kommentere om dette gjelder barn, eller voksne, eller begge deler. Det skal også være mulig mutert virus blant prøvene, det er det Sanden nå kan kommentere til saken.

Barnehagen

Margarinfabrikken barnehage har plass til i underkant av 500 barn, og er en kommunal barnehage. Barnehagen ligger rett ved Voldsløkka - her kan du lese mer.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...