Sagene Avis

Behandles i bydelsutvalget:

«Beboerparkering er som å kjøpe fiskekort»

STAVANGERGATA: Tosidig sykkelfelt i Stavangergata er blant det som skal tas opp i dagens bydelsutvalgsmøte. Foto: Janina Lauritsen

Torsdag er det bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene. På sakslista står blant annet beborparkering, badeplass i Akerselva og kulturhus på Voldsløkka. Og du kan stille opp til åpen halvtime!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 19:04

SAGENE: Møtet starter kl 18.30 torsdag 14. juni, i Kaysalen i Sagene samfunnshus.

På sakslisten står blant annet et ønske om å få på plass et badested i Akerselva.

Det har lenge blitt jobbet for å få på plass et badested, men arbeidet har så langt ikke ført frem. Vannkvaliteten har de senere årene blitt bedre og bydelsutvalget mener nå det er på tide å ta opp igjen arbeidet. Bydelsutvalget har derfor bedt direktøren om å komme med en sak om hvordan en badeplass kan realiseres.

Fikk nei i 2017

Bydelsadministrasjonen gjennomførte en befaring med Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten (VAV) og et påfølgende møte i mai 2017, for å diskutere muligheten for å anlegge en badeplass i bydelen. Myraløkka og Bjølsendumpa ble fra bydelens side lagt frem som ønskede steder.

Tilbakemeldingen fra VAV var at det under normalt tørrvær ville være badevannskvalitet på elvevannet, men på grunn av gammel rørstruktur ville bakterieholdig overvann og kloakk kunne renne ut i elven på dager med store nedbørsmengder.


Regn og snøsmelting gjør det nødvendig å tappe ned magasinene ved demningene høyere opp i elven, noe som tidvis vil gi vannføring/strømforhold som ikke er forenelig med bading for barn. Tiltak for å forhindre disse farene anså både Vann- og avløpsetaten og Bymiljøetaten som så omfattende og kostnadskrevende at de ikke vil arbeide videre med forslaget, står det i saksfremlegget.

— Beboerparkering er som å kjøpe fiskekort

Beboerparkeringsordningen i Bydel Sagene trådte i kraft 28. mai i år. På sakskartet torsdag står saken «Beboerparkering sett opp mot andre bebudede trafikktiltak». Bydelsadministrasjonen presenterte de ulike tiltakene for Miljø- og byutviklingskomiteen i fjor, og de viktigste er:

• Innføring av 30 og 40 km fartsgrense på alle veier i bydelen
• Bygging av fartsdumper i et stort antall småveier
• Etablering av 4 nye byruter for sykkel
• Bygging av nye sykkelparkeringer på gategrunn over hele bydelen
• Etablering av 2 nye trikkelinjer og en stasjon for lokaltog i tunnel
• Omlegging av Grefsenveien/Vogts gate med ny trikkeløsning og sykkeltrase
• Innsnevring av Ring 2 fra 4 til 2 felt for biltrafikk
• Etablering av 16 nye bomstasjoner i bydelen

«Bydelsadministrasjonen opplever det som utfordrende at disse tiltakene utredes av ulike kommunale faginstanser som ikke alltid ser dem i sammenheng. (...)Det administrasjonen er særlig bekymret for er dårlige boforhold nord i bydelen som følge av stor trafikk gjennom nye boligstrøk, samt at bomstasjoner og redusert fremkommelighet på hovedveiene skal føre til økt bilkjøring/gjennomgangstrafikk i småveinettet».

Videre står det:


«(...)Med de ovennevnte tiltakene vil andelen ventelig øke ytterligere. Dette er positivt og i tråd med kommunens målsetting. Det er imidlertid mange beboere i bydelen som ikke kjører til hverdags, men som likevel eier en bil som brukes til forefallende ærender og reiser utenbys. En stor andel av disse har ingen mulighet til å parkere på privat grunn, og vil etter innføring av beboerparkering fortsatt ikke ha noe alternativ til gateparkering. Beboerparkering er som å kjøpe fiskekort, og ingen er garantert å alltid få napp i form av å finne en ledig parkeringsplass nær egen bolig.(...)»

I bydelsdirektørens vurdering står det skrevet at bydelsadministrasjonen mener bydelen vil være best tjent med at utbyggingen av nye sykkeltraseer/sykkelfelter foregår etappevis over tid.

I Miljø- og byutviklingskomitéen 6. juni, ble følgende vedtak fattet av Ap, MDG, SV og Rødt:

«Bydel Sagene ber om at det etableres tosidig sykkelfelt i Stavangergata i forbindelse medstrakstiltakene for sykkel, i påvente av omregulering av gata, for å realisere byrute 7».

Dette har vekket reaksjoner, les mer om denne saken her: Kritisk til tosidig sykkelfelt i Stavangergata

Kulturhus og -skole på Voldsløkka

I flere vedtak har Sagene bydelsutvalg trukket fram behovet for et lokale for Oslo musikk- og kulturskole i bydelen, samt behovet for nye kulturhus på begge sider av Akerselva.

Les mer om saken her: Vil ha kulturstasjon på Voldsløkka

Åpen halvtime

Bydelsutvalgsmøtet starter med åpen halvtime, der bydelens beboere kan ta ordet.

Alle sakene som skal behandles, og sakskartet til møtet, kan leses på bydelens nettsider


LES OGSÅ:

Venstre vil ha vannet tilbake i fontenen på Sagene

Stenger Voldsløkka i nesten to uker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...