ANNONSE

Behandler flere forslag om navnebytter

Nycoveien kan forsvinne, men gjenoppstå i deler av Sandakerveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Torsdag er det bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene. Se her hva som skal diskuteres, og still opp til åpen halvtime.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SAGENE: Møtet starter kl 18.30 torsdag 8. februar, i Keysalen i Sagene samfunnshus.

Sletting av Nycoveien

Til behandling står blant annet anmodning om nytt veinavn for deler av Sandakerveien og anmodning om sletting av Nycoveien og endring av veistrekning for Hans Amundsens vei.

Administrasjonen i Bydel Sagene mottok i høst veisak fra Plan- og bygningsetaten, men videre bydelsbehandling av saken ble utsatt til starten av 2018. Da Sagene Avis skrev om saken i desember, ble det sagt følgende:

– I forbindelse med utbygging av prosjektet Lillo gård, skal det opparbeides gatetun i Sandakerveien ved dagens kryss Sandakerveien og Nycoveien. Sandakerveien deles dermed i to, ettersom gatetunet skal være bilfritt med unntak av varelevering, sa Martin Svingen Refseth, bydelsplanlegger ved Enhet for kultur og nærmiljø, i Bydel Sagene.

Fra brevet fra Plan- og bygningsetaten, står det blant annet at siden Sandakerveien blir stengt for gjennomkjøring ved Lillo Gård, er det mest hensiktsmessig at Nycoveien utgår som veinavn. Og at Sandakerveien blir forlenget til rundkjøringen ved Vitaminveien. Det vises også til at Nycoveien kun er 120 meter lang, og at det er bare to bygninger som har adresse i veien.

LES MER OM DENNE SAKEN:
Foreslår å slette veinavnet – kan koste millioner

Lokalpolitikerne: Foreslår at deler av Sandakerveien skal hete Nycoveien

Har Nordre Aker-navnet noe å gjøre på Sagene?

På sakslisten ligger også endring av navn på Nordre Aker prosti. Sagene Avis skrev i januar om dette, og da foreslo bydelsdirektøren å kalle det Torshov prosti.

– Dagens Nordre Aker prosti ble opprettet i 1984 under navnet Torshov prosti og med Torshov sokn som prostesete. Prostesetet ble senere flyttet, men ligger i dag i Torshov og Lilleborg sokn. Bydelsdirektøren mener at Torshov prosti vil være et egnet navn på dagens Nordre Aker prosti. Ved at prostiet navngis etter prostesetet vil man unngå sammenblanding med bydelsnavn og vanskeligheten ved å finne lokale, geografiske navn som dekker grensene for dagens prosti.

Mer om den saken kan du lese her!

Åpen halvtime

Bydelsutvalgsmøtet starter med åpen halvtime, der bydelens beboere kan ta ordet.

Alle sakene som skal behandles, og sakskartet til møtet, kan leses på bydelens nettsider

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!