Sagene Avis

Behandler flere forslag om navnebytter

Nycoveien kan forsvinne, men gjenoppstå i deler av Sandakerveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Torsdag er det bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene. Se her hva som skal diskuteres, og still opp til åpen halvtime.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Møtet starter kl 18.30 torsdag 8. februar, i Keysalen i Sagene samfunnshus.

Sletting av Nycoveien

Til behandling står blant annet anmodning om nytt veinavn for deler av Sandakerveien og anmodning om sletting av Nycoveien og endring av veistrekning for Hans Amundsens vei.

Administrasjonen i Bydel Sagene mottok i høst veisak fra Plan- og bygningsetaten, men videre bydelsbehandling av saken ble utsatt til starten av 2018. Da Sagene Avis skrev om saken i desember, ble det sagt følgende:

– I forbindelse med utbygging av prosjektet Lillo gård, skal det opparbeides gatetun i Sandakerveien ved dagens kryss Sandakerveien og Nycoveien. Sandakerveien deles dermed i to, ettersom gatetunet skal være bilfritt med unntak av varelevering, sa Martin Svingen Refseth, bydelsplanlegger ved Enhet for kultur og nærmiljø, i Bydel Sagene.

Fra brevet fra Plan- og bygningsetaten, står det blant annet at siden Sandakerveien blir stengt for gjennomkjøring ved Lillo Gård, er det mest hensiktsmessig at Nycoveien utgår som veinavn. Og at Sandakerveien blir forlenget til rundkjøringen ved Vitaminveien. Det vises også til at Nycoveien kun er 120 meter lang, og at det er bare to bygninger som har adresse i veien.


LES MER OM DENNE SAKEN:
Foreslår å slette veinavnet – kan koste millioner

Lokalpolitikerne: Foreslår at deler av Sandakerveien skal hete Nycoveien

Har Nordre Aker-navnet noe å gjøre på Sagene?

På sakslisten ligger også endring av navn på Nordre Aker prosti. Sagene Avis skrev i januar om dette, og da foreslo bydelsdirektøren å kalle det Torshov prosti.

– Dagens Nordre Aker prosti ble opprettet i 1984 under navnet Torshov prosti og med Torshov sokn som prostesete. Prostesetet ble senere flyttet, men ligger i dag i Torshov og Lilleborg sokn. Bydelsdirektøren mener at Torshov prosti vil være et egnet navn på dagens Nordre Aker prosti. Ved at prostiet navngis etter prostesetet vil man unngå sammenblanding med bydelsnavn og vanskeligheten ved å finne lokale, geografiske navn som dekker grensene for dagens prosti.

Mer om den saken kan du lese her!

Åpen halvtime

Bydelsutvalgsmøtet starter med åpen halvtime, der bydelens beboere kan ta ordet.

Alle sakene som skal behandles, og sakskartet til møtet, kan leses på bydelens nettsider

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...