Sagene Avis

Folkehelseinstituttet:

Bekrefter nye smittetilfeller

Skjermdump fra www.fhi.no.

Folkehelseinstituttet opplyser at 25 personer har testet positivt for koronasmitte i Norge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Dermed er ytterligere seks personer bekreftet med smitten i Norge. Tallet på smittede har gått opp fra 19 søndag, til 25 mandag.

FHI opplyser at 12 av tilfellene er i Østlandsområdet, inkludert 5 ansatte ved Oslo universitetssykehus. 9 av tilfellene er i Vestland, 2 i Agder, 1 i Rogaland og 1 i Tromsø.

– Ikke uventet

Overlege og spesialist i samfunnsmedisin ved Folkehelseinstituttet (FHI), Siri Helene Hauge, fortalte på et pressemøte mandag ettermiddag at alle de nye smittede kan knyttes til utbruddsområder i utlandet. De er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner. Ingen av dem skal være alvorlig syke.

Hun opplyser at svært mange er testet, og at de aller fleste av disse har testet negativt.

FHI vurderer likevel at nåværende smittespredning ikke er uventet.


– Vi skiller mellom der vi kjenner hele smittekjeden, og smittespredning hvor vi ikke kjenner forbindelsen. Når vi kjenner smittekjeden er det fortsatt muligheter for at vi kan få kontroll og stanse smittespredningen. Så langt har vi fått kjennskap til smittekjeden for den enkelte som har testet positivt på koronavirus, og vært i stand til å følge opp de som har vært i kontakt med dem, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet, til fhi.no.

Denne uken er det bydelene som skal overta ansvaret for å teste for koronasmitte, og drive smitteoppsporing. Her kan du lese mer om hvordan Bydel Sagene forbereder seg:

Arrangementer

Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at vi klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde.

– Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, forklarer Vold.


Dersom smittespredningen går over i en slik fase, vil mer inngripende tiltak kunne bli aktuelle. Tidligere i dag delte flere medier at Holmenkollen skifestival vurderer å avlyse på grunn av frykt for koronasmitte. Til pressen mandag ettermiddag sa overlege Siri Helene Hauge at FHI nå ikke vil anbefale å avlyse arrangementer. Det må være opp til arrangør og lokale helsemyndigheter. Det er kommunelegen i den aktuelle kommunen som har hjemmel i lovverket til å avlyse arrangementer dersom man anser det som hensiktsmessig etter en lokal risikovurdering.

– Det er FHIs anbefaling at arrangører sørger for gode hygienetiltak slik at publikum har muligheter for håndvask og å bruke håndsprit. Publikum bør også bli hjemme ved sykdom, og følge rådene våre om god håndhygiene og gode hostevaner, altså hoste i et papirlommetørkle som kastes, eller hoste i albuen hvis man ikke har papirlommetørkle, sier Line Vold.

Folkehelseinstituttet oppfordrer folk til å følge med på fhi.no for å finne informasjon. Også Oslo kommune har mandag lagt ut oppdatert informasjon til befolkningen på sine nettsider.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...