ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Bente trodde ikke butikken skulle overleve på dette hjørnet

TÅSENVEIEN: Same Ol'Story i Tåsenveien 26 fyller fem år Foto: Janina Lauritsen

– Det hender min mann sier «Nå er det lenge siden du har vært på Same Ol’ Story, er det noe galt?» Så kjører han meg hit, sier stamkunde Ida Lende.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2018 kl 14:17

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA/TÅSEN: Fem år etter at butikken Same Ol’ Story åpnet, i Tåsenveien 26, er den aller første kunden fortsatt stamkunde.

– Jeg kommer jevnlig innom. Her er det så hyggelig at du ikke tror det! Og damene er så flinke til å finne nye ting. Det er så flott at det drives slike individuelle butikker, sier Unn Ræder.

– Det er så mye kjempeålreit her. Og de tilbyr mye forskjellig – på godt og vondt. Heldigvis må det være sånn. Noen ting skulle jeg hatt mange av, mens noe klarer jeg meg uten, sier hun og ler.

Til jul kjøper hun alltid en haug såper, som hun deler ut i øst og vest.

– Jeg kjøper også klær, termoser, ørepynt og jeg har kjøpt noen kjekke nøkkelringer, lys, forsterker til mobilen… Det er endeløst av ting her!

ANNONSE

– Lurer på om damene drikker såpe

Berit har har også vært kunde siden det åpnet, og hun forteller at det alltid er veldig hyggelig å komme på besøk.

– Jeg finner alltid noe, enten jeg skal ha en liten gave eller tøy. Jeg vet ikke hvor mange håndsåper jeg har kjøpt.

– Leverandøren lurer på om Tåsen-damene drikker såpe, vi selger så mye av den, legger eier Bente Mithassel til og ler.

Det er mange flere damer i butikken denne dagen, det er jo ikke en hvilken som helst handledag. Butikken fyller fem år og det feires med tilbud, bobler i glasset, kanapéer og snacks. Kundene ler, snakker og hygger seg sammen mens kommentarer som «Åh, den må du ha!» og «Jeg kommer jo stort sett ut med noe herfra» utveksles mellom både kjente og fremmede.

ANNONSE

Det er nok av ting å se på hos Same Ol’ Story. Her er det klær, lys, såpe, småpynt, lamper, puter og smykker. For å nevne noe av det.

Og en annen stamgjest, Ida Lende, må ofte innom for å se etter noe nytt. Ellers blir mannen bekymret.

– Personalet er så hyggelig, og de har så mye fint. Hvis jeg er i dårlig humør en dag, så drar jeg hit. Og det hjelper. Det hender min mann sier «Nå er det lenge siden du har vært på Same Ol’ story, er det noe galt?» Så kjører han meg ned.

FØRSTE KUNDE: Unn var Same Ol'Storys første kunde for fem år siden. Nå er hun stamgjest og har bilde av seg selv på døra! Foto: Janina Lauritsen

Her bryr kundene seg om nærbutikkene

– Det er veldig gøy å fylle fem år. Det er hyggelig at vi har klart å holde ut. Det er ikke alle småbutikker som overlever, når man ser rundt i Oslo er det mange som har blitt borte, sier eier Bente Mithassel.

ANNONSE

– Jeg hadde ikke trodd vi skulle overleve på dette hjørnet. Vi må bære ut mange varer for å være synlige. Men vi har en grei husleie og trofaste kunder som er interessert i å bruke nærbutikkene. Det er nok grunnen til at jeg har overlevd. Jeg har mange hyggelige kunder, de gir energi til å fortsette.

Same Ol’ Story er litt annerledes enn andre butikker, og det er heller ikke så mange andre butikker som har tøffe ting for damer over 45.

Mithassel nevner noen av merkene: Amuse, Close To My Heart, Simonsen, Aigle, Summun, One Season, Studio Denim, Claire, Farmhouse Design, Anouska, Frank Remme og Soft Rebel.

– Vi har mye forskjellig. Og det er et sprik fra dyre og billigere merker. Jeg ønsker å ha alle typer mennesker innom, jeg vil ikke være et sted som er så dyrt at folk ikke tør å gå inn.

Og med fem suksessfulle år bak seg, kan man jo nesten regne med at hun er her om fem nye?

ANNONSE

– Jeg satser på fem nye år. Jeg tar fem om gangen, jeg tror det blir bra.

SAME OL'STORY: Eier Bente og ansatt Elisabeth storkoser seg på jubileumsfest Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE