Sagene Avis

Ber lokale butikker fjerne engangsgriller etter brann i blokk

BRANN: Etter brannen i Biermanns gate, som trolig ble forårsaket av engangsgriller, tok styret i Ringnes Park Vest Sameie grep. Foto: Ringnes Park Vest Sameie

Etter søndagens brann i Biermanns gate, ba styreleder i Ringnes Park Vest Sameie de lokale butikkene om å fjerne engangsgrillene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 12:51

SAGENE: Det var klokken 21.54 søndag 5. august at politiet meldte om brannen, på taket av en boligblokk ved bydelsgrensa mellom Sagene og Grünerløkka:

Noen minutter senere mistenkte de at engangsgriller hadde forårsaket brannen.

Ikke tillatt å bruke engangsgriller i sameiet

«Hvorfor er engangsgriller i salg hos våre lokale butikker? (…) Det er uansett ikke tillatt å benytte slike i vårt sameie - uansett årstid. Ei heller hos våre nabosameier» skriver styret i Ringnes Park Vest Sameie inne på sin nettside.


– Å bruke engangsgrill i denne varmen og i tillegg på en takterrasse/balkong er helt vanvittig, sier styreleder Marianne Husum til Sagene Avis.

Husum gikk i dag inn på Meny i Ringnes Park og spurte butikksjefen om han ville fjerne engangsgrillene og grillkullet.

– Jeg gikk bare innom og spurte butikksjefen. Han hadde lest om brannen og var enig med meg.

FJERNET: Styreleder Marianne Husum fikk fjernet engangsgrillene og grillkullet fra Meny Ringnes Park Foto: Privat

Reagerte øyeblikkelig

Klokken 11.35 i dag kunne butikksjefen melde til Husum at engangsgrillene og grillkullet ble fjernet fra butikken.


– I utgangspunktet har vi oppfordret kundene til å opptre varsomt. Vi har regnet med at de har vært oppegående nok til å ta ansvarlige valg, sier butikksjef hos Meny Ringnes Park Jan Blekastad.

– Nå valgte vi å ta det vekk i lys av brannen i Toftes gate. Vi har det på lageret hvis folk virkelig trenger det, så kan vi ta praten om hvor de kan bruke det da.

På grunn av totalforbudet mot bruk av ild i og rundt marka og øyene, og tidvis også i byens parker, har salget av engangsgriller stått litt stille. Blekastad tror ikke butikken vil tape penger på å ha fjernet engangsgrillene. De setter heller noe annet som selger bra der i stedet, opplyser han.

– Vi må ta litt samfunnsansvar.

Joker har også fjernet

Joker i Toftes gate fjernet også engangsgrillene og grillkullet med en gang, etter å ha vært i samtale med Husum kl 15.30 i dag.


– Vi er en lokal butikk som bryr oss om miljøet rundt oss. Så da bør vi stå samlet om at vi ikke kan selge engangsgriller og grillkull, sier daglig leder Thanh Long Phi.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...