ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ber pårørende ikke komme på besøk til sykehjem

Oslo 20200323.
Sofienbergsenteret med Sofienberghjemmet, og Engelsborg ressurssenter i Oslo. Sykehjem over hele landet har innført besøksforbud for å hindre koronasmitte.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Sykehjemsetaten i Oslo ber pårørende om ikke å komme på besøk fram til beboerne er vaksinert. Årsaken er smittesituasjonen på sykehjemmene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I perioden fra mars til september i fjor ble det registrert 506 covid-19 relaterte avvik, opplyser Sykehjemsetaten i en pressemelding onsdag.

– De aller fleste besøkende respekterer besøksreglene som er innført for å beskytte beboerne mot smitte. Likevel er det registrert 142 covid-19 avvik for brudd på besøksregler, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Det er nå smitteutbrudd på flere sykehjem i hovedstaden, noe som fører til at man ønsker å begrense besøk.

Blant sykehjemmene med smitte er Nordberghjemmet i Nordre Aker. Her er den planlagte vaksineringen utsatt.

ANNONSE

– Smittesituasjonen gjør at vi på det sterkeste anbefaler pårørende til ikke å komme på besøk fram til beboerne er vaksinert, unntatt i situasjoner som krever besøk, sier Jagmann.

Onsdag døde en koronasmittet pasient ved Sofienberghjemmet i Oslo. Det er det tredje koronarelaterte dødsfallet på sykehjemmet. Det er per nå ikke flere smittede beboere på sykehjemmet.

I pressemeldingen står det at beboerne på kommunens langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt, da snittalderen ligger på rundt 85 år – og de fleste har flere sykdommer.

I Oslo har 44 beboere på sykehjem dødd som følge av covid-19, pluss én som døde på sykehus.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE