ANNONSE

Besøksrekord i denne kirken

Sagene kirke opplever en økning i antall besøkende. Foto: Karianne Fog Heen/Sagene kirke

– En bokstavelig talt åpen og inkluderende kirke, sier frivilligkoordinator Karianne Fog Heen i Sagene kirke.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2018 kl 08:04

ANNONSE

SAGENE: – Sagene kirke ligger godt synlig i bydelen, og menigheten vil at alle som ønsker det skal få ta del i dette flotte bygget. Siden rehabiliteringen av Sagene kirke ble fullført i oktober 2010, har kirken vært åpen på regelmessig basis. Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger fra besøkende og nærmiljøet om at kirken er åpen, forteller Karianne Fog Heen, frivillighetskoordinator i Sagene kirke.

Hun forteller at i kirken kan man sette seg ned og nyte en stille stund i en ellers travel hverdag, eller tenne lys, be, eller bare få en kopp kaffe og et vennlig ord.

Rekord i 2017

I 2011 hadde Sagene kirke flere enn 12000 besøkende.

– Kirken er åpen fire dager i uken, fra klokken 12.00 på dagtid til klokken 20.00, tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Antall besøkende har ligget på rundt 12000 - 13000 i året. Men i 2017 hadde vi hele 16400 besøkende i Åpen kirke, utenom gudstjenester og andre arrangementer. Det er ny rekord, og 3000 mer enn vi hadde i 2015, litt over 20% økning, forteller koordinatoren videre.

LES OGSÅ: Husk skøytekarneval til søndag

Orgelkonsert og tårnvandring

En av aktivitetene som trekker folk, er den faste orgelkonserten på tirsdager klokken 13.00. Kantor Stein Skøyeneie setter sammen et nytt repertoar for hver eneste uke, og besøkstallene på orgelkonsertene har økt jevnt siden starten.

I 2017 har det også vært en del SKAM-fans innom for å se kirken. Julekonserten i SKAM, hvor Isak er med foreldrene sine, er nettopp i Sagene kirke.

Tårnevandringen både på Bydelsdagen i mai og Festival for alle i juli, var også populær.

– Da får små og store anledning til å bli med opp og se utover Sagene og Oslo fra klokketårnet. Dette er noe vi ønsker å gjøre mer av, sier Fog Heen

Frivillige

Kirken holdes åpen av frivillige kirkeverter som deler på vakter gjennom hele uken. Noen har faste vakter, andre tar en vakt nå og da ved behov, når de har anledning.

– Til sammen la kirkevertene i Sagene i fjor inn rundt 1600 timer. Det tilsvarer ett årsverk, for å holde kirken åpen. Vi jobber stadig med å rekruttere kirkeverter for å ha kapasitet til dette, det er et konstant behov for flere kirkeverter for å kunne holde åpent så mye som vi gjør. Så bare å ta kontakt, oppfordrer Fog Heen videre.

I tillegg øver Sagenekoret i kirken hver mandag. Annenhver torsdag er det babysang på formiddagen, og tre torsdagskvelder i vår er det lysvesper med jazzmusikk og keltisk tidebønn.

– Menigheten ønsker at Sagene skal være en bokstavelig talt åpen og inkluderende kirke, inviterer Fog Heen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord