Sagene Avis

Biblioteket stenger, da flyttes bøkene ut i parken

UTEBIBLIOTEK: Seksjonsleder Stian F. Kristensen og spesialbibliotekar Lene Brennodden inviterer til bibliotek ute i parken. Foto: Janina Lauritsen

Deichman Torshov stenger dørene i sommer, men du kan få låne bøker mens du nyter både sola og en kopp kaffe.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2019 kl 08:56

SANDAKER: I løpet av 2019 får biblioteket på Sandaker senter, Deichman Torshov, endelig en grundig oppgradering. Derfor stenger biblioteket fra og med juni, men det betyr ikke at det ikke vil bli mulighet for å låne bøker i løpet av sommeren.

– I juli og august kommer vi til å ha to bibliotekinnredede containere i bydelen, én på Haarklous plass og én på Gråbeinsletta, forteller seksjonsleder Stian F. Kristensen og spesialbibliotekar Lene Brennodden.

Containerne vil inneholde ferske aviser, et lite utvalg bøker og en liten kafé med kaffe og te, og kanskje is og vafler. I tillegg vil det arrangeres aktiviteter for barn og unge, med mål om en aktivitet om dagen, som for eksempel spill og verksted.

Bibliotekene vil holde åpent tre dager i uka på hvert sted - mandag, onsdag og fredag på Haarklous plass, og tirsdag, torsdag og lørdag på Gråbeinsletta. Alle dager fra klokken 11-15.00.

– Containerne blir plassert tidlig i juni, og vi vil bruke ukene fram til åpning på å innrede dem i samarbeid med ungdom i bydelen. På begge steder vil vi også etablere et lite uteområde foran containeren, med plantekasser, sittemuligheter og lignende.


Dette blir et fint prosjekt i seg selv, mener de.

– Grunnen til at det kommer en bok-container på Haarklous plass er fordi bydelen prøver å få dette til å bli et fint oppholdssted, og det vil vi bidra til. Vi vil bruke ungdommer i jobben for å få høre hva som skal til for at de tar plassen i bruk i løpet av sommeren. Så kanskje de også føler seg stolte av området og det de har jobbet med, enten de har laget benker, blomsterkasser eller noe annet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...