ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Bidrar til fellesskap i nabolaget

FOKUS PÅ ORDENTLIG MAT: Kristin Soggiu lager maten på Fernanda Nissen fritidsklubb. Coop Extra Storo vil bidra til nærmiljøet ved å sponse maten. Foto: Janina Lauritsen

– Da de ville sette i stand noe for kidsa, med bra og gratis mat, så måtte vi selvfølgelig bli med, sier butikksjef på Coop Extra Storo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO/NYDALEN: Hver første fredag i måneden arrangeres klubbkveld på Fernanda Nissen fritidsklubb, der mellom 60 og 80 barn på 3.-5. trinn deltar. Når skolen har fylt opp alle trinnene i skoleåret 2020/2021, vil dette være et tilbud for de tre eldste klassene.

Ambisjonen med fritidsklubben er å skape en arena der barna kan treffes og bygge gode vennskapsbånd. Det er viktig at de blir kjent slik de kan møtes med en vennskapelig tone når de treffes på kinoen, på kjøpesenteret eller andre steder. Grytten ønsker at fritidsklubben skal ha en forebyggende effekt med tanke på mobbing og klikkdannelse i ungdomsmiljøet.

Her kan du lese om utvidelsen «Fredagschill»

Fulgt klubben siden starten

Fritidsklubben er et gratis tilbud og barna får servert hjemmelaget mat sponset av Coop Extra Storo, som tilberedes av den frivillige kokken Kirsti Soggiu.

– Coop Extra Storo har fulgt oss trofast fra oppstarten og sponser all mat både til de vanlige klubbkveldene og også til Fredagschill. Det er en gladhistorie om hvordan næringslivet samarbeider med frivilligheten og på den måten bidrar til at vi kan bygge et fellesskap i nabolaget, sier klubbleder Merete Grytten.

ANNONSE

Butikksjef på Coop Extra Storo, Petter Berntsen, var aldri i tvil om at de ville sponse maten Soggiu lager til barna.

– Det er mange i strøket med dårlig økonomi, og det er dårlig med gratis tilbud til unge. Da de ville sette i stand noe for kidsa, med bra og gratis mat, så måtte vi selvfølgelig bli med på det. Vi må huske at vi er en del av lokalmiljøet vi også. Selv om vi er en butikk, sier han.

Det er ikke bare ordentlig mat som er fokus på klubben. Etter et måltid får de bli med på morsomme og lærerike aktiviteter.

– Jeg liker at det er et ordentlig opplegg, og ikke bare oppbevaring i et par timer. Det er en god ting i min bok, fortsetter Berntsen.

– Alt blir spist opp

Kirsti Soggiu lager mye salat, kylling, fiskekaker og lignende. Og det er en stor fordel at hun er veldig glad i å lage mat, hun lager tross alt til mellom 60-80 barn hver gang.

ANNONSE

– Jeg prøver å få i barna sunn mat. Barna kommer løpende inn på klubben og spør hva som er til mat, maten blir høydepunktet. Og de spiser så mye, det er bra! Jeg er halvt italiensk og glad i at folk spiser mye mat. Alt blir spist opp, vi kaster ikke noe.

– Hvor setter Berntsen grensa, får du alt du vil?

– Petter er en fin fyr. Jeg sier hva jeg vil lage, så sier han ja! Så triller jeg to kurver med mat opp til skolen, det er det mest slitsomme, he he.

– Så lenge det er fornuftig og bra mat, er det greit, legger Berntsen til.

Soggiu forteller at klubben er en stor suksess.

ANNONSE

– Alle er så glade i den klubben. De kan komme til klubben i stedet for å henge på gata. Vi håper andre skoler kan kopiere oss, det er nok av foreldre som vil være frivillige. Da trenger man ikke så mye, men et sted å være.

Grønn sommeravslutning

Fernanda Nissen fritidsklubb har fått utdelt grønne midler av Bydel Sagene, og de har planlagt en sommeravslutning med miljø som tema. Her er både barna og deres foresatte invitert. Coop Extra Storo bidrar også med mat til denne festen.

Fredag 14. juni klokken blir det improteater med miljø som tema, bytteboder, miljøquiz med miljøvennlige premier, kunst av melkekartonger og doruller, stand og appell fra Miljøagentene og selvsagt miljøvennlig mat. I tillegg arrangeres tradisjonelle leker som kubb, stram line og hoppetau.

Initiativtageren bak klubben, Merete Grytten, ble kåret til Årets navn og ildsjel. Les mer om det her

GOD MAT: Soggiu bestiller det hun vil, så lenge maten er fornuftig og bra, sier Berntsen. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE