Sagene Avis

– Det beste som har skjedd meg i voksen alder

May-Britt Brundin og Caroline Støyva Eriksen holder kurs på Sagene Samfunnshus fra janaur 2021. Foto: Cecilie Sunde Lien

– Folk burde teste dette ut for å få danseglede, oppdage en ny side ved seg selv og være i et fellesskap uten fokus på prestasjon. Vi trenger flere arenaer i livet med fokus på å føle seg bra, sier facilitator Caroline Støyva Eriksen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Fra 23. januar 2021 blir det lørdags-GROOVE én gang i måneden på Sagene Samfunnshus. Facilitatorene May-Britt Brundin og Caroline Støyva Eriksen oppfordrer hvem som helst til å melde seg på. Kursene koster 100 kroner for voksne og 75 kroner for studenter per lørdag.

– Det er morsomt, enkelt og en kreativ danseopplevelse, som selv de med to venstrebein klarer å henge med på. Vi gjør samme bevegelse, men på våre egne måter i ulike retninger i rommet, sier Brundin og Eriksen.

GROOVE handler om stil og det brukes all slags musikk i trinntimene. Det var danseren Misty Tripoli som startet GROOVE, og dansestilen har blitt mer og mer utbredt i verden.

– GROOVE sprer danseglede og minker prestasjonspresset, sier Eriksen. Foto: Privat

Fest i kroppen

Eriksen forteller GROOVE består av å bli ledet av en facilitator og å følge seg selv. GROOVE utfordrer til styrke, bevegelighet, balanse, kondisjon og reaksjonsevne.


– GROOVE er en form for dans der man legger på sin egen stil og du styrer intensiteten i bevegelsene ut i fra dagsform. Man legger altså seg selv i bevegelsene. Det er fokus på å ha en fest i kroppen og spre danseglede, sier Eriksen.

Eriksen forteller at hun ble forelsket i GROOVE fra første gang hun prøvde det.

– GROOVE er en øvelse i å være i sin egen sone og uttrykke seg selv. Det er ikke en lærer som viser deg hvordan du skal gjøre det også kopierer du læreren. Man må stå i sin egen kraft og uttrykke seg selv.

Caroline Eriksen under avspenningsdelen i GROOVE-kurset. Foto: Privat

Kurs på samfunnshuset

Brundin og Eriksen møttes på GROOVE-kurs i Kongsvinger holdt av ambassadøren for GROOVE Norway, Tine Aggrey. Duoen gleder seg til å holde kurs på Sagene Samfunnshus fra januar.


– Hvem som helst kan komme på kurs. Jeg tror det er perfekt for de som har hatt lyst til å danse, men ikke har turt å gå på kurs tidligere. Også de med fysiske utfordringer siden man styrer alt selv, sier Eriksen.

– Det er en frigjørende dans og et sted jeg får levd ut de forskjellige sidene av meg. Det er det beste som har skjedd meg i voksen alder, sier Brundin.

Brundin forteller GROOVE har et åpent og inkluderende miljø.

– Det finnes ikke noe rett eller galt i GROOVE. Det viktige er å følge sin egen bevegelse, sier hun.

– Vi blir lært opp til å være opptatt av regler og å ikke bryte samfunnsformen. GROOVE derimot lærer oss at det er viktig å ta plass og at man må leve ut det som er sant for en selv. En av GROOVE sannhetene er "Your way is the right way. When you do it your way, you can't get it wrong", legger Eriksen til.


For påmelding, send e-post. Se arrangementet på Facebook her.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...