ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Se pressekonferansen kl. 11.00:

Blir det lettelser i Oslo?

Smittettrykket er fortsatt høyt i flere bydeler både i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Lavest er det i Vestre og Nordre Aker og Nordstrand. (Kilde: Oslo kommune)

Byrådsleder Raymond Johansen møter pressen klokka 11. Se sendingen her.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2021 kl 12:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo kommune melder at de jobber iherdig med gjenåpningsplanene, men det ligger ikke an til store lettelser foreløpig. Klokka 11 møter byrådslederen pressen for å orientere om planene.

Johansen har pekt på at smittetallene fremdeles er høye, selv om tallene har gått ned de siste ukene.

Det siste døgnet er det registrert seks nye smittetilfeller i bydel Sagene, mot ni på mandag, og fire og fem gjennom helgen. I Oslo er det registrert 244 smittede siste døgn, mot 181 dagen før. Det er det høyeste dagstallet siden 8. april, da det ble registrert 257 smittede i hovedstaden. Smittettrykket i bydel Sagene er nå nede 257,3 per 100.000 innbyggere, og dermed i det nedre skiktet blant de 15 bydelene. Bydel Vestre Aker ligger lavest med 179,1 per 100.000, mend trykket er høyest i groruddalsbydelene, med Stovner på topp med 894,5 smittede per 100.000, og Søndre Nordstrand med 878,8.

– Byrådet vil vurdere smittesituasjonen de neste dagene, og på onsdag vil vi presentere hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fremover. Vi kommer til å være veldig forsiktige med lettelser og kommer ikke til å ta noen sjanser, sa Johansen til NTB mandag.

– Håpet vårt er at tiltakene som vi nå har, vil presse smitten ytterligere ned slik at vi kan åpne mer opp igjen om noen uker, sier han.

ANNONSE

Følg sendingen her fra klokka 11.00:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE