Sagene Avis

Blir en mulig kandidat for rehabilitering tidligst i 2023

Sagene skole forfaller, men er ikke inkludert i skolebehovsplanen 2022-2031. Foto: Janina Lauritsen

Sagene skole har hverken nok klasserom eller fasiliteter som tilfredsstiller behovene, og murpussen faller fra veggene. Likevel er det ikke planlagt noe større arbeid for å bedre forholdene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2021 kl 21:19

SAGENE: Sagene Avis har tidligere skrevet om at Sagene skole reagerer på at de ikke er inkludert i skolebehovsplanen 2022-2031.

Skolen preges av murpuss som faller ned fra veggene, sprekker og flassende maling. Flere elever vegrer seg også for å gå på do på skolen, da fasilitetene ikke gir særlig privatliv. Likevel prioriteres ikke skolen i den nye skolebehovsplanen, som nå er ute på høring.

– At Sagene skole er moden for en oppgradering, tror jeg at jeg har med alle elever, lærere og foresatte på, sa rektor Peter Fossland tidligere til Sagene Avis.

Se bildene fra Sagene skole i denne saken:

I tillegg til vedlikehold av den gamle, verneverdige bygningsmassen, ser skolen på plassmangelen som et stort problem.


Sagene skole er egentlig beregnet for to parallelle klasser. Likevel har de i mange år tatt imot så mange elever, at de har endt opp med tre klasser på trinnene. Til høsten starter skolen opp med to fulle klasser på første trinn, og dette blir det første skoleåret på mange år med kun to parallelle klasser.

– Vi har løst mange av problemene til bydelen, slik at alle barna skal få skoleplass. Men det går ikke i år, vi har ikke nok klasserom. En gang må jeg jo sette ned foten. Skolegården vår er også for liten, og vi har heller ingen samlingssal for forestillinger og lignende, sa Fossland.

Driftsstyreleder Hilde Bjørklund, rektor Peter Fosseland og vaktmester Bjørn Rørvik reagerer på at Sagene skole ikke er prioritert i skolebehovsplanen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Vil bli kandidat for rehabilitering

Undervisningsbygg Oslo KF (UBF), som har ansvaret for å drifte og vedlikeholde skolebyggene, sier de er kjent med murpussproblematikken.

– 17. mars i år ble det satt i gang en bestilling av innvendig overflatebehandling i form av utbedring av murpuss-skader. Dette vil bli gjennomført i sommerferien når det ikke er elever på skolen, skriver de i en e-post til Sagene Avis.


Skolen har også påpekt at dørene, som i likhet med resten av skolen er vernet, ikke er branngodkjent.

– Vi antar at det siktes til det avviket som UBF fikk meldt inn 12. april i år om at noen dører har lukkemekanisme som ikke fungerer godt nok (magnetsystem som ikke slipper). Utbedring av dette ble satt i bestilling av UBF 16. april og vil ferdigstilles innen kort tid, sier UBF.

I dag drives det verdibevarende vedlikehold og i 2023-2025 vil skolen bli kandidat for rehabilitering hvor det gjøres en større jobb med å vurdere tilstand og tiltak iverksatt på bakgrunn av dette, informerer UBF.

Anbefaler å sende høringsinnspill

Sagene Avis har også stilt spørsmål til Utdanningsetaten, om skolens plassmangel.

– Ut fra Sagenes skoles elevtall ser det ut at de har tatt inn ekstra klasser på noen trinn. Skolen er dimensjonert som toparallell, og årsaken til at skolen står oppført som B2U2 (to parallelle klasser på barnetrinnet og to på ungdomstrinnet) i skolebehovsplanen er fordi det er skolens vedtatte kapasitet, svarer de og fortsetter:


– Som det nevnes i artikkelen, vil kapasiteten i området øke med en klasserekke Bjølsen skole omstruktureres til en ren barneskole fra og med skolestart 2023. Ungdomstrinnskapasiteten vil også øke med ferdigstillelsen av Voldsløkka skole i 2023 og Bentsebrua skole i 2024.

Når det gjelder andre behov oppfordrer Utdanningsetaten skolen, i samarbeid med elevråd, FAU og driftsstyre, om å sende inn et samlet høringsinnspill til skolebehovsplanen innen høringsfristen 1. september. Skolebehovsplanen oppdateres vanligvis annethvert år. Fordi planen ble utsatt i fjor kommer det en ny skolebehovsplan på høring, også 2022.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...