Sagene Avis

Etterlyser tiltak i parken:

Mener den har blitt et fristed for misbruk av alkohol og narkotika

Det klages blant annet over at en gjeng drikker og urinerer ved det røde huset i parken. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

En leser klager over overstadig beruselse, narkotikamisbruk, offentlig urinering, forsøpling, høylytte krangler og slåsskamper i Torshovparken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2021 kl 16:10

TORSHOV: En leser skriver til lokalavisa og klager over forholdene i Torshovparken. Han skal også ha snakket med flere av naboene i området om situasjonen.

– I flere år nå har Torshovparken blitt mer og mer et fristed for misbruk av alkohol og narkotika uten at bydel eller politi har foretatt seg noe som helst. 

Han peker på at det nederst i parken, ved bysten av Fernanda Nissen, i flere år har vært et samlingssted for menn som misbruker alkohol og kat.

– I årene denne gruppen har holdt til her, så har det vært en «grei» overensstemmelse med resten av parkens brukere og beboere i området. Men fra mai/april i år, har denne grupperingen flyttet seg mot den gamle barneparken og fontenen. 

Dette har plaget veldig mange med følgene som kommer, sier han videre, og trekker frem overstadig beruselse, narkotikamisbruk, offentlig urinering, blotting, forsøpling, høylytte krangler og slåsskamper som eksempler.


– Foreldre nekter barna å leke ved fontenen og går store omveier for å beskytte barna mot urinering og blotting. Flere kvinnelige hundeeiere har blitt forulempet på det groveste og truet med vold og politiet har måtte komme til parken 10-15 ganger i sommer bare på grunn av denne grupperingen, hevder han.

Har vært i møte med politiet

Park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, sier det helt opplagt er et problem, og bydelen har mottatt klager fra flere.

Bydelen er oppmerksom på både dette og andre problemer i parken. Blant annet hundelufting i hundeparken etter klokken 22.00 og festing i parken etter klokken 22.00 om sommeren.

– Vi bestilte Securitas i sommer, de har gått noen runder i parken. For en eller to ukers tid siden, måtte de minne noen ungdommer på reglene i parken. Da trakk de seg unna. Nå kommer Securitas til å stikke innom parken i 18-19-tiden for å kunne møte denne grupperingen av menn, som det klages på.

Nakkerud sier bydelen har mottatt klager på flere ungdomsgjenger, som både selger og bruker narkotika. SaLTto og utekontaktene er oppmerksomme og vil stikke innom parken, legger han til.


– Torsdag hadde vi et møte med politiet, utekontaktene og SaLTo, og la frem klagene vi har fått. Politiet sier de vil patruljere til ulike tider i parken, og hvis de støter på folk som opplagt er over streken, kan de bøtelegge dem for å sette et eksempel.

– Ikke en oppgave for bydelen

Til alle som sender bydelen slike klager, vil Nakkerud påpeke at dette primært ikke er en oppgave for bydelen å løse.

– Men vi gjør det vi kan, som å ta inititativ til dette møtet. Og vi har flyttet bordene vekk fra det røde huset, men det blir en katt og mus-lek, da disse flyttes tilbake. Vi kommer til å henge opp et oppslag på det røde huset, med et sladdet bilde av dem som urinerer her, og skrive at dette ikke er akseptabelt.

Han viser også til et annet tiltak, som Sagene Avis tidligere har nevnt, med at parkdrifteren fjerner annenhver planke i gjerdet ved det røde huset. Dette skal gjøre at det ikke vil være så enkelt å «gjemme» seg bak veggen for å drikke alkohol.

– Vi har gjort det vi føler vi kan, sier Nakkerud.


Sagene Avis har vært i kontakt med politiet, som informerer at de har ulike «klagesteder» i kretsen til Enhet Sentrum, som de følger opp dynamisk med de ressursene de disponerer. Torshovparken er per nå ikke et sted som utmerker seg spesielt, ifølge politiet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...