ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Boksing er kjærlighet, ikke bare krig

KJÆRLIGHET: Det er et godt miljø hos I.F. Ørnulf. Her læres det at boksing handler om kjærlighet og disiplin – ikke krig. Foto: Janina Lauritsen

Hos I.F. Ørnulf lærer ungdommen at boksing handler om disiplin og kjærlighet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER:Det er et veldig fint miljø i Norges eldste bokseklubb – de er en familie. Medlemmene er fra forskjellige bakgrunner, men de er glade i hverandre.

– Boksing er kjærlighet, ikke bare krig, sier hovedtrener Mehdi Mohseni.

Motiverer hverandre

Klubben kan skryte av 200 gullmedaljer, den siste vunnet av Perzin Nazari. ]Ørnulf hadde fire boksere med i NM for et par uker siden, der Nazari bokset seg til gull i 48 kg-klassen. Dette var den andre gangen hun vant gull i NM. Hun var også med i Nordisk mesterskap for junior og senior 2018 siste helgen i mars. Der fikk hun sølv.

Hun mener folk burde melde seg inn i I.F. Ørnulf på grunn av det gode miljøet.

– Jeg slet med angst før jeg begynte her. Jeg hadde ikke trent på åtte år, jeg hadde ikke kondisjon. De andre motiverer deg til å trene, det er det som er positivt. Det er ikke sånn at folk hakker på deg eller føler seg bedre enn deg.

ANNONSE

– Hva er det beste med boksing?

– Jeg vil si psykisk trening. Det er ikke bare det fysiske som trenes slik folk tror, sier Siri Rundberget. Hun var også med i NM og vant sølv i 52 kg-klassen.

MOTIVERENDE: – De andre motiverer deg til å trene, det er det som er positivt. Det er ikke sånn at folk hakker på deg eller føler seg bedre enn deg, sier Perzin Nazari. Foto: Janina Lauritsen

Lærer respekt

Hos Ørnulf skal man ha det gøy med treningen, men det er også snakk om mye disiplin i boksing.

– Vi fokuserer mest på ungdom. Vi forklarer dem at boksing ikke er krig, og de lærer respekt, sier Mohseni.

ANNONSE

Det er kanskje mange foreldre som er nervøse for å sende barna sine på boksing, men Mohseni forsikrer om at dette skal være trygt.

– Vi bruker ordentlig utstyr, de blir ikke skadet under sparring. Og det er mange stolte foreldre her, de vet hva boksingen går ut på og de kommer for å heie, sier han og legger til:

– Men mora mi er fortsatt redd, sier han og ler.

Klubben har 100 medlemmer fra fem år og oppover – alle er velkomne hos Ørnulf.

Men hvordan lærer man egentlig en femåring å bokse?

ANNONSE

– Vi leker litt og forklarer dem. På den tiden er barna rastløse, de leker og løper rundt, så kommer de tilbake, sier Nazari.

I.F. Ørnulf ble stiftet i 1893 av 14 gutter på Grünerløkka. I starten dominerte friidrett, men klubben fikk også skyting og bryting på programmet. Klubben har også grupper for fotball og innebandy. Høsten 1908 ble boksing en del av klubben.

NORGES ELDSTE: I.F. Ørnulf er Norges eldste bokseklubb Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Gull, sølv og bronse i NM til Sandaker-bokserne

ANNONSE

Vil ha deg med på gratis drillkurs

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE