Sagene Avis

Skaper møteplasser:

Brobyggere får 100.000 kroner

FELLESSKAP OG RESPEKT: Munazza Butt takker Bydel Sagene for støtten. Her sammen med medlem av Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomiteen i Bydel Sagene, Bjørn O. Bjørnsen Foto: Privat

Dere kan glede dere til festivalene neste år, sier Munazza Butt i Fellesskap og Respekt, etter at bydelspolitikerne har satt av 100.000 kroner til organisasjonen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2018 kl 13:13

BYDEL SAGENE: – Fellesskap og Respekt ønsker å takke politikerne i Bydel Sagene for å ha støttet oss med 100.000 kroner i driftsstøtte, sier daglig leder i organisasjonen Fellesskap og Respekt, Munazza Butt.

2018 har vært et hektisk år med mange aktiviteter i Fellesskap og Respekt, forteller hun. De arrangerte to festivaler – solidaritetsfestivalen Festival for alle i juli på Gråbeinsletta, og ungdomsfestivalen Festival B04 i september i Torshovdalen aktivitetshus.

Skaper bro mellom kvinner

De har også skapt mange møteplasser i bydel Sagene ved å arrangere aktiviteter for barn, som salsa, tegneverksted og fortellerstund.

– Vi har prøvd å skape bro mellom kvinnene på Sagene og Torshov ved å arrangere kvinnefester, den ene var i forbindelse med eid og den andre blir den 29. desember i Kaysalen (Sagene samfunnshus, journ.anm.) Vi har også arrangert to kvinnekonferanser der vi har prøvd å skape et fellesskap kvinner i mellom, med fokus på norsk kvinnehistorie. Det har vært en stor suksess som vi også planlegger å arrangere i 2019. Og dere kan glede dere til festivalene neste år.

Medlem av Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen i Bydel Sagene, Bjørn O. Bjørnsen, er svært fornøyd med innsatsen som Fellesskap og Respekt gjør i bydelen.


– Dialog og samhandling er viktig i våre dager. Og det er en glede å bevilge 100.000 kroner i driftsstøtte til organisasjonen. Dette gjør vi i samarbeid med Ap, SV og MDG, sier Bjørnsen (Rødt).

– Blitt en viktig del av lokalsamfunnet

Det var i Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen nå i desember at følgende forslag på vegne av Ap, SV, MDG og Rødt ble vedtatt:

«Fellesskap og Respekt (F&R) anser dialog og samhandling som viktig i sitt arbeid. Derfor ønsker F&R å tilrettelegge møteplasser, blant annet gjennom jobbsøkerkurs, musikk, dans, mat, litteratur, standsvirksomhet og aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Foreningen er blitt en viktig del av lokalsamfunnet i Bydel Sagene og samarbeider med andre lokale organisasjoner og avdelinger i bydelen.

F&R støtter målet for bydelen for å skape en mangfoldig bydel med plass til alle. Bydelsutvalget ønsker å støtte opp under F&R og avsetter 100.000 til driftsstøtte for organisasjonen. F&R har ambisjoner om å ha flere lokale aktiviteter særlig knyttet til ungdommer og familier i bydelen i året som kommer og ønsker å ha et tettere samarbeid med Bydel Sagene.»

Fellesskap og Respekt er en årlig kulturell, politisk og sosial markering med hensikt om å skape økt forståelse og brobygging mellom mennesker i det norske samfunnet. Denne markeringen har tatt plass på Gråbeinsletta, parken ved samfunnshuset på Sagene siden 2012 og har resultert i et samarbeid mellom flere og flere frivillige hvert eneste år.


Påplussingene som er vedtatt i komiteene dekkes inn ved hjelp av forliket i bystyret som gir Bydel Sagene 2.700.000 kroner.

Bydel Sagenes budsjett for 2019 skal endelig behandles i Sagene bydelsutvalgsmøte torsdag 13. desember. Da har bydelsdirektør Morten Sanden fullmakt til å sette opp endelig budsjett i henhold til bydelsutvalgets vedtak.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...