Sagene Avis

Brøytetraktor-sjåføren siktet for uaktsomt drap

Foto: KARL A. KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Politiet har utvidet siktelsen mot sjåføren av brøytetraktoren som kjørte på en syklist, slik at hun døde.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 14:09

SANDAKER: 45 år gamle Maria Svaland, som døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i februar, skal ha stått stille på rødt lys da hun ble påkjørt. Nå er traktorføreren siktet for uaktsomt drap.

Det er Aftenposten som melder dette mandag.

Påkjørselen skjedde i krysset Sandakerveien og Hans Nielsen Hauges gate, rett ved Sandaker senter, i 20-tiden tirsdag 20. februar.

Traktoren på åtte tonn, påmontert snøfreser, var på vei til et brøyteoppdrag for Oslo kommune da ulykken skjedde.

Den 19 år gamle sjåføren ble siktet for brudd på veitrafikkloven, og fratatt førerkortet. Ifølge Aftenposten har politiet nå utvidet siktelsen til også å gjelde uaktsomt drap.


Til avisen forteller politiet at gjennomgang av bevismateriale, vitneutsagn og videoovervåkning tyder på at kvinnen, som syklet, trolig har stanset på rødt lys i krysset, og blitt påkjørt bakfra av traktoren.

Politiet venter på endelig obduksjonsrapport og rapport fra Statens vegvesen, som holder på med å undersøke traktoren og sykkelen.

19-åringens forsvarer sier til Aftenposten at han ennå ikke har tatt stilling til den utvidede siktelsen.

LES OGSÅ:

Oslo Ap har vedtatt at Sagene bad skal gjenåpnes før bystyreperioden er over


Torshov-stedet må kanskje stenge tidligere

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...