ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Søndag:

Bussjåførene streiker. Ingen busser kjører i Oslo

Alle busser i Oslo og Viken står etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene natt til søndag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Søndag morgen gikk 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik etter at det ble brudd i forhandlingene fire timer på overtid natt til søndag. Dermed kjører ingen busser i Ruters område så lenge streiken pågår.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2020 kl 07:56

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Partene kom ikke til enighet og bussjåførene er tatt ut i streik fra søndag morgen. Det betyr at det ikke kjøres buss i hele Ruters område så lenge streiken pågår, skriver Ruter i en pressemelding søndag morgen.

Reisende oppfordres til å finne alternative transportmåter, eller la være å reise i forbindelse med streiken. Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og vil derfor ikke sette inn ekstra kapasitet.

Brudd

Det er Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet som har tatt ut 3800 av sine medlemmer i Oslo og Viken i streik. Utvides streiken vil ytterligere 1200 sjåfører bli tatt ut.

Arbeidstakerorganisasjonene mener at avstanden til industriarbeiderlønnen de siste årene er blitt stadig større. Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet, Jim Klungnes, mener at arbeidsgiverne har brukt koronapandemien som et påskudd i forhandlingene.

I tillegg til lønnskravet krever de fire arbeidstakerorganisasjonene som nå har tatt ut medlemmer til streik, at sikkerhetssjekk av bussene bør være en del av arbeidstiden.

ANNONSE

Arbeidstakersiden mener at færre reisende og reduserte billettinntekter har medført en vanskelig og usikker situasjon, og at kravene deres var urealistiske.

Reiseplanleggeren oppdateres ikke

Reiseplanleggeren og RuterReise-appen er ikke oppdatert, og reiseforslag som inneholder buss vil derfor ikke være korrekte. Trikk, T-bane tog og båt skal etter planen kjøre som normalt. Dersom dette endrer seg, vil Ruter legge ut oppdatert informasjon på ruter.no.

Ruter gjør oppmerksom på at det kan bli mange reisende med trikk, T-bane, tog og båt, noe som vil kunne medføre at Ruter ikke kan tilrettelegge for at passasjerer kan holde anbefalt avstand. Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene. Her finner du oppdaterte retningslinjer om pandemien og kollektivtrafikken.

Reisegarantien gjelder heller ikke i forbindelse med streik.

Skoleskyss og spesialskyss

Skoleskyss og spesialskyss (med minbuss og taxi) er i noe grad berørt og kjører på følgende måter i de ulike områdene:

ANNONSE

Romerike: Alt kjører som normalt, det gjelder også servicelinjer og bestillingstransport.

Follo: 10 minibusser er tatt ut i streik. Linje 507 betjenes med kun én minibuss, noe som innebærer redusert kapasitet. På bestillingslinje 531 så vil en minibuss være ute i streik. De to andre minibusser vil kjøre som normalt.

Asker og Bærum: 14 minibusser er tatt ut i streik. Dette berører alle servicelinjer og 295+298.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE