Sagene Avis

Søndag:

Bussjåførene streiker. Ingen busser kjører i Oslo

Alle busser i Oslo og Viken står etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene natt til søndag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Søndag morgen gikk 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik etter at det ble brudd i forhandlingene fire timer på overtid natt til søndag. Dermed kjører ingen busser i Ruters område så lenge streiken pågår.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2020 kl 07:56

OSLO: Partene kom ikke til enighet og bussjåførene er tatt ut i streik fra søndag morgen. Det betyr at det ikke kjøres buss i hele Ruters område så lenge streiken pågår, skriver Ruter i en pressemelding søndag morgen.

Reisende oppfordres til å finne alternative transportmåter, eller la være å reise i forbindelse med streiken. Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og vil derfor ikke sette inn ekstra kapasitet.

Brudd

Det er Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet som har tatt ut 3800 av sine medlemmer i Oslo og Viken i streik. Utvides streiken vil ytterligere 1200 sjåfører bli tatt ut.

Arbeidstakerorganisasjonene mener at avstanden til industriarbeiderlønnen de siste årene er blitt stadig større. Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet, Jim Klungnes, mener at arbeidsgiverne har brukt koronapandemien som et påskudd i forhandlingene.

I tillegg til lønnskravet krever de fire arbeidstakerorganisasjonene som nå har tatt ut medlemmer til streik, at sikkerhetssjekk av bussene bør være en del av arbeidstiden.


Arbeidstakersiden mener at færre reisende og reduserte billettinntekter har medført en vanskelig og usikker situasjon, og at kravene deres var urealistiske.

Reiseplanleggeren oppdateres ikke

Reiseplanleggeren og RuterReise-appen er ikke oppdatert, og reiseforslag som inneholder buss vil derfor ikke være korrekte. Trikk, T-bane tog og båt skal etter planen kjøre som normalt. Dersom dette endrer seg, vil Ruter legge ut oppdatert informasjon på ruter.no.

Ruter gjør oppmerksom på at det kan bli mange reisende med trikk, T-bane, tog og båt, noe som vil kunne medføre at Ruter ikke kan tilrettelegge for at passasjerer kan holde anbefalt avstand. Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene. Her finner du oppdaterte retningslinjer om pandemien og kollektivtrafikken.

Reisegarantien gjelder heller ikke i forbindelse med streik.

Skoleskyss og spesialskyss

Skoleskyss og spesialskyss (med minbuss og taxi) er i noe grad berørt og kjører på følgende måter i de ulike områdene:


Romerike: Alt kjører som normalt, det gjelder også servicelinjer og bestillingstransport.

Follo: 10 minibusser er tatt ut i streik. Linje 507 betjenes med kun én minibuss, noe som innebærer redusert kapasitet. På bestillingslinje 531 så vil en minibuss være ute i streik. De to andre minibusser vil kjøre som normalt.

Asker og Bærum: 14 minibusser er tatt ut i streik. Dette berører alle servicelinjer og 295+298.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...