Sagene Avis

Bydelen må lyse ut kulturstipendet på nytt

Det Andre Barneteatret mottok i september Bydel Sagenes kulturstipent. Nå må bydelen lyse ut kulturstipendet på nytt. Her fra Det Andre Teatrets forestilling «Drømmelørdag». Foto: Det Andre Teatret (arkivfoto)

– Det har skjedd en beklagelig feil ved arkiveringen av søknader hos bydelens postmottak, sier kulturkonsulenten i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Det Andre Barneteatret ble i september tildelt Bydel Sagenes kulturstipend for 2021, på 50.000 kroner, etter at miljø-, kultur- og byutviklingskomiteen behandlet saken 8. september.

Men i slutten av september dukket det plutselig opp flere søknader enn dem som ble vurdert av komiteen.

– Det har skjedd en beklagelig feil ved arkiveringen av søknader hos bydelens postmottak, der noen søknader har blitt plassert i en feil mappe. Flere søkere har derfor ikke blitt vurdert i år, og det er vi svært lei oss for, sier kulturkonsulent Andreas Fætten.

– Omdisponerer midler

Dette vil imidlertid ikke få konsekvenser for stipendet som allerede er utdelt, Det Andre Barneteatret beholder altså sitt stipend. Bydelen har kunnet omdisponere midler, og åpner for å kunne dele ut enda et stipend i år.


- Det blir komitémedlemmene som til slutt får ta stilling til dette, men det er altså rom for å dele ut enda et stipend i år. Hellet i uhellet blir jo da at enda en lokal kulturaktør vil kunne få midler for å kunne gjennomføre en god idé, eller kunne tilegne seg nye ferdigheter som kan komme lokalmiljøet til gode, sier Fætten.

Det er en samlet komité som åpner for å dele ut et nytt stipend. Bydelen er nå sikker på at alle søknader nå vil komme på bordet, men åpner likevel for at søknader kan sendes inn. Disse må i så fall sendes inn til postmottak@bsa.oslo.kommune.no innen 10. oktober i år. Les mer om retningslinjene her.

- Vi vil at alle som har søkt skal være trygge på at søknaden blir vurdert. Det er derfor mulig å sende inn søknaden på nytt for de som ikke kom med i vurderingen sist, avslutter kulturkonsulent Fætten.

Det Andre Barneteatret

Fra september blir det enda flere barn å se på Lilleborg. Sammen med SPKRBOX starter Det Andre Teatret opp en teatergruppe for barn mellom 8 og 10 år. De lover lek, teater, improvisasjon og scenetekst.

Det Andre Teatret har siden 2015 hatt improkurs for barn. Denne høsten utvider de, og vil nå ha et fast tilbud for barn på huset. Hver tirsdag gjennom høsten kommer teatergruppen til å møtes, og i november blir det satt opp en egenkomponert forestilling for venner og familie.


– Vi på Det Andre Teatret er utrolig takknemlig og glad for å ha fått tildelt 50.000 kroner fra Bydel Sagenes kulturstipend, tusen takk! har Ingvild Haugstad Gundersen tidligere fortalt lokalavisa.

Du kan lese mer om prosjektet som fikk støtte i denne saken.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...