Sagene Avis

Bydelen med informasjon til innbyggerne etter smitteøkningen

Brynhild Bjørnstad ble den første senioren som ble vaksinert i Sagene Samfunnshus tidligere i år. Foto: Janina Lauritsen

Bydel Sagene varsler blant annet at innbyggerne hyppigere vil bli kontaktet av smittevernteamet og ber om at nærkontakter tester seg to ganger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2021 kl 13:05

BYDEL SAGENE: De siste ukene har det vært en drastisk økning i koronasmitte i bydelen.

Denne uken ble Sagene den bydelen i Oslo med det høyeste smittetrykket. Så sent som i slutten av januar var Sagene bydelen med nest minst smitte av de totalt 15 Oslo-bydelene.

– Vi er bekymret for utviklingen og håper at vi sammen kan jobbe for å holde smitten mest mulig unna skolene og barnehagene slik at vi i størst mulig grad kan unngå mer inngripende tiltak, skriver bydelsdirektør Morten Sanden i en e-post til Sagene Avis lørdag morgen.

Det siste døgnet er det påvist totalt 17 nye smittetilfeller i bydel Sagene, ifølge Oslo kommune.

To tester

I informasjonen fra bydelen ber de innbyggerne gjøre seg kjent med dette:

  • Det er grunnet muterte virusvarianter, økt fokus på testing og karantenesetting av nærkontakter, i håp om å få raskere kontroll på utbrudd og unngå nedstengning. Mange av dere vil derfor oppleve hyppigere kontakt med smitteteamet fremover.
  • Det er ønske om at alle nærkontakter nå tester seg to ganger, både i starten og slutten av karanteneperioden.
  • Det er nå åpnet for at barn kan testes med fremre neseprøve i stedet for dyp neseprøve, noe som er betydelig mindre plagsomt.
  • Når det er mistanke om mutert virus, vil også husstandsmedlemmer til nærkontakten bli bedt om å holde seg hjemme til den første testen av nærkontakten er negativ.
  • Ved påvist smitte vil dere umiddelbart få et brev fra skole/barnehage med informasjon om karantene. Deretter vil bydelens smitteteam kontakte dere på telefon så snart som mulig.

Retter en takk

Hva kan befolkningen bidra med?

  • Vær nøye med å holde barn hjemme ved symptomer på luftveisinfeksjon og følg rådene fra FHI knyttet til dette.
  • Husk å være hjemme til svar på test foreligger dersom det er tatt test.
  • Overhold karantene når dere eller deres barn blir satt i dette.
  • Ta test av dere selv eller barnet hvis dere blir bedt om dette. Hvis dere ikke vil ta to tester som anbefalt, ønsker vi at den siste testen prioriteres (etter dag syv i karantenetiden).
  • Hvis noen reiser utenlands i vinterferien: husk at det er ti dagers innreisekarantene når man kommer tilbake for både barn og voksne.


Avslutningsvis retter bydelen en stor takk for den store innsatsen innbyggerne gjør og tålmodigheten de viser.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...