ANNONSE

Bydelen støtter Ringnes' pubplaner

Bydel Sagene stemte over skjenkebevilling - eller ikke - til Ringnes og det nye serveringsstedet som er på gang i tilknytning til bryggeriet i Thorvald Meyers gate. Foto: ARKIV SAGENE AVIS/RINGNES

Torsdag kveld stemte lokalpolitikerne over søknaden om skjenkebevilling for Ringnes sitt nye serveringssted, i tilknytning til bryggeriet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 21:39

ANNONSE

SAGENE: Det var stor spenning i bydelsutvalgets Helse- og mestringskomite torsdag kveld. Blant annet skulle bydelspolitikerne diskutere og stemme over forslag til skjenkebevilling for Ringnes og det nye Ringnes Brygghus i Thorvald Meyers gate.

Bydelsdirektørens forslag

Bydelsdirektøren anbefalte Helse- og mestringskomiteen å vedta skjenkebevilling, og la frem dette vedtaksforslaget:

«Helse- og mestringskomitéen (med uttalelsesmyndighet delegert fra Bydelsutvalget) tilrår at søknaden fra Ringnes Bryggeri AS, om serverings- og alminnelig skjenkebevilling for servering ved serveringssted Ringnes Bryggeri, Thorvald Meyers gate 2A, med åpnings/skjenketid inne til kl. 01.00/00.30, får følgende utfall:

- Søknad om åpnings-/skjenketid inne til kl. 01.00/00.30, innvilges dersom driver anskueliggjør overfor Næringsetaten at forhold knyttet til personsikkerhet, støy og renhold i portrommet (serveringsstedets adkomst) blir ivaretatt.»

Skuffet

Det ble bydelsdirektørens forslag til vedtak som fikk flertall, ved at Arbeiderpartiet, Venstre, Høyre og MDG stemte for. Rødt og SV stemte mot.

- Vi er så skuffa! Vi skal vurdere om vi sender en klage til Næringsetaten, sier en opprørt Marianne Husum, styreleder i Ringnes Park Vest.

FUS-barnehagen inne på området har tidligere uttalt seg om at de ser for seg at sneiper, snus, oppkast og urinering vil bli lagt igjen både utenfor og på barnehagens uteområde. Dette mener også Husum vil bli et problem.

- De tok næringspolitisk hensyn. Hvorfor skulle de støtte dette? Vi har en lekeplass midt i gården vår, dette er ikke bare en barnehage. Barnehagen stenger klokken 17, men vi frykter hva som vil skje i uteområdene der etter stengetid. Barna leker jo der på kveldstid!

SKUFFET: Styreleder i Ringnes Park, Vest Marianne Husum, styremedlem i Ringnes Park Vest, Sofia Karlsfeldt, og styrerepresentant i Sameiet Thorvald Meyers Gate 2, Øystein Rudjord. Foto: Janina Lauritsen

- Målet er at dette skal bli et hyggelig sted

Ringnes er fornøyde med komiteens flertall:

- Målet er at dette blir et hyggelig sted som både naboer, beboere i Sagene bydel og resten av Oslos befolkning blir stolte av. Det er naturligvis veldig gledelig at bydelen ønsker Ringnes Brygghus velkommen. Nå håper vi på at Næringsetaten faller ned på samme konklusjon. Vi er i ferd med å lage et unikt sted der folk kan komme å lære om ølbrygging, smake på forskjellige ølsorter og ta seg en enkel matrett i historiske omgivelser, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

Nå sendes saken videre til endelig avgjørelse i Næringsetaten.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord