Sagene Avis

Bydelens første kulturstipend går til Tiril og Rama

Tiril Bryn og Rama Jama, motakere av Bydel SAgenes første kulturstipend, på 50.000 kroner. Foto: Bydel Sagene

Bydel Sagenes kulturstipend går til å utvikle flerspråklig fortellerstund.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2018 kl 16:45

BYDEL SAGENE: Kulturkomiteen i Bydel Sagene delte ut sitt først kulturstipend til Tiril Bryn og Rama Raduwa Jama denne uka. Det melder bydelen selv i en pressemelding fredag ettermiddag.

50.000 kroner

Stipendet er på kr 50.000, og skal brukes til å utvikle en to-språklig fortellerforestilling på norsk og somalisk. Fortellingen baserer seg på Ramas egen livshistorie, og møtet mellom to svært ulike kulturer.

LES OGSÅ: «Rama Jama var 15 år og analfabet da hun kom til Norge. Likevel tok hun hele grunnskolen på tre år, og videregående på ett»

Bygge bro mellom kulturer

«Rama kjenner det somaliske miljøet i bydelen godt og vi ønsker å vise forestillingen til de somaliske mødrene som en måte å forstå det norske språket bedre, men også et viktig kulturmøte hvor vi kan ha en dialog om kulturforskjeller. Med denne forestillingen kan vi både styrke språkforståelsen og bidra til integrering,» skriver stipendmottakerne i søknaden.

– Tanken bak forestillingen er å forsøke å bygge bro mellom kulturer, sier prisvinnerne selv.

Involvere lokale barn

De ønsker å involvere barn fra bydelen i forestillingen, og avslutte arbeidet med en festforestilling våren 2019.

Det var bydelsutvalget i Bydel Sagene som bevilget 50.000 kroner til et kulturstipend i 2018, og det kom inn hele 30 søknader, om alt fra filminnspilling, musikkutgivelser og teateropsetninger, til studieturer.

Det er Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen i Bydel Sagene som er delegert myndighet til å velge stipendmottaker, og det var vanskelig å velge mellom en rekke veldig sterke søknader, ifølge bydelen. Komiteen var likevel samstemte i at denne ideen fortjener stipendet, og ser fram til å kunne se resultatet når det blir ferdig.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...