ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Bydelens første kulturstipend går til Tiril og Rama

Tiril Bryn og Rama Jama, motakere av Bydel SAgenes første kulturstipend, på 50.000 kroner. Foto: Bydel Sagene

Bydel Sagenes kulturstipend går til å utvikle flerspråklig fortellerstund.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2018 kl 16:45

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Kulturkomiteen i Bydel Sagene delte ut sitt først kulturstipend til Tiril Bryn og Rama Raduwa Jama denne uka. Det melder bydelen selv i en pressemelding fredag ettermiddag.

50.000 kroner

Stipendet er på kr 50.000, og skal brukes til å utvikle en to-språklig fortellerforestilling på norsk og somalisk. Fortellingen baserer seg på Ramas egen livshistorie, og møtet mellom to svært ulike kulturer.

LES OGSÅ: «Rama Jama var 15 år og analfabet da hun kom til Norge. Likevel tok hun hele grunnskolen på tre år, og videregående på ett»

Bygge bro mellom kulturer

«Rama kjenner det somaliske miljøet i bydelen godt og vi ønsker å vise forestillingen til de somaliske mødrene som en måte å forstå det norske språket bedre, men også et viktig kulturmøte hvor vi kan ha en dialog om kulturforskjeller. Med denne forestillingen kan vi både styrke språkforståelsen og bidra til integrering,» skriver stipendmottakerne i søknaden.

– Tanken bak forestillingen er å forsøke å bygge bro mellom kulturer, sier prisvinnerne selv.

ANNONSE

Involvere lokale barn

De ønsker å involvere barn fra bydelen i forestillingen, og avslutte arbeidet med en festforestilling våren 2019.

Det var bydelsutvalget i Bydel Sagene som bevilget 50.000 kroner til et kulturstipend i 2018, og det kom inn hele 30 søknader, om alt fra filminnspilling, musikkutgivelser og teateropsetninger, til studieturer.

Det er Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen i Bydel Sagene som er delegert myndighet til å velge stipendmottaker, og det var vanskelig å velge mellom en rekke veldig sterke søknader, ifølge bydelen. Komiteen var likevel samstemte i at denne ideen fortjener stipendet, og ser fram til å kunne se resultatet når det blir ferdig.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE