Sagene Avis

Stort mindreforbruk i Sagene:

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg roser bydelsadministrasjonen for å ha snudd skuta

Mer penger å rutte med i 2019, for Bydel Sagene. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

15,5 millioner kroner åpner nye muligheter for 2019, sier Helge Stoltenberg (Ap), før kveldens bydelsutvalgsmøte i Sagene Samfunnshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2019 kl 16:35

SAGENE: En av sakene som skal opp i torsdagens lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte, er Regnskap 2018.

Leder for bydelsutvalget i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap) forteller om nettopp regnskapet for 2018 i bydelen. Prognosen som ble lagt fram for bydelsutvalget 31. mai 2018, var et budsjettunderskudd på over 17 millioner kroner.

– Dette var virkelig en vekker for bydelsutvalget. Et underskudd for en bydel er alvorlig. Ikke bare bruker vi mer penger enn det vi har, vi må også dekke inn et eventuelt underskudd året etter. Det betyr at vi må kutte i de tjenestene vi leverer til folk i Bydel Sagene, sier Stoltenberg.

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: JANINA LAURITSEN/ARKIV SAGENE AVIS

Tiltak i mai

Han forteller videre at det ikke bare var bydelsutvalget som fikk seg en vekker. Bydelsdirektøren så alvoret, og satt raskt i gang tiltak som skulle begrense underskuddet:


– Noen stillinger ble holdt ledige og ekstra bevilgninger bydelsutvalget hadde vedtatt ble satt på vent. Det kanskje mest alvorlige var at sosialhjelpsutgiftene økte sterkt. Både antallet og beløpene som ble utbetalt lå langt over det bydelen hadde forventet. Dette var med på at bydelen så ut til å gå med et stort underskudd, sier Stoltenberg.

– Det var riktig av bydelsdirektøren å sette i verk tiltak for å begrense underskuddet allerede i mai. Hadde han ikke gjort dette vil jeg ikke tenke på hvor dette kunne ende. Gjennom sommeren og høsten har direktøren og administrasjonen jobbet sammen med bydelenes tjenestesteder for å finne løsninger for den vanskelige situasjonen. Bydelsutvalget har også fulgt godt med på den økonomiske utviklingen. Og det viste seg at prognosen etter hvert endret seg fra underskudd til overskudd. Nå viser regnskapet er overskudd på hele 15,5 millioner, er gla'meldingen fra Stoltenberg.

Snudde skuta

– Bydelen har gjort en stor jobb med å snu skuta. Det at vi nå har 15,5 millioner i overskudd gir oss noen muligheter i 2019. Det vil kunne gi oss frihet til å teste ut nye måter å jobbe på, nye tjenester eller kanskje økninger i de tjenestene vi allerede leverer. Hele overskuddet settes nå av som en buffer slik at vi kan følge hvordan ting utvikler seg i 2019, avslutter bydelsutvalgslederen.

Sagene Avis følger saken saken i BU-møtet torsdag kveld. Møtet holdes i Sagene Samfunnshus kl. 18.30, og starter med Åpen halvtime.

LES OGSÅ: Mulige endringer i beboerparkeringen skal opp i bydelsutvalget - Bymiljøetaten har flere forslag

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...