Sagene Avis

Sagene Avis

Peiskos hos Hønse-Lovisas hus:

Byr på «deilig» varm sjokolade - i hele vinter!

VINTERÅPENT: Hønse-Lovisas hus er ikke bare sommeridyll. Nå starter de også med vinteråpent, med peiskos, varm sjokolade og suppe. Foto: Janina Lauritsen

– Det er ikke alle som kommer seg opp og ut i skauen, så dette blir som en markastue midt i byen, sier Bendik Romstad, som sammen med Anne Gravingen driver Hønse-Lovisas hus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2019 kl 09:34

SAGENE: Hønse-Lovisas hus skal for første gang ha vanlige åpningstider, fra tirsdag til søndag klokken 11.00-17.00, gjennom hele vinteren.

– Personlig synes jeg at det er om vinteren den lille stua kommer ordentlig til sin rett, med fyr i peisen, varm sjokolade og en varmende suppe. Det er ikke alle som kommer seg opp og ut i skauen, så dette blir som en markastue midt i byen, sier Bendik Romstad.

Nå er huset pynta til jul, og julesandwich med ribbe og surkål, julekake og syv sorter er satt på menyen. Og når Beierbakken utenfor huset er dekket av snø, og folk er på aketur, håper Romstad de vil komme innom for en kopp varm sjokolade. Og det er kanskje akkurat denne som vil trekke mest folk.

– Vi lager den med dronningsjokolade og ekte vanilje, folk kommer tilbake for den.

Hønse-Lovisas hus byr på syv slag til jul. Foto: Janina Lauritsen

Julevandring

Hønse-Lovisas hus har også et juleprogram, lørdag 30. november. Da skal julegrana ute tennes, det blir bålpanne og en vandring gjennom historien for å se hvordan jula var på Sagene før, fra klokken 12.00 og 14.00. Det er oppstart fra huset og videre til Arbeidermuseet, hvor du kan du bli med inn i maleriene og lære hvordan de stelte i stand til jul fra 1880 og fremover.

Du kan også lage gammeldags julepynt slik de gjorde med de første juletrærne som ble tatt i hus, bli med på julevasken i arbeiderboligen Brenna og høre en av de gamle julefortellingene. Dette arrangeres sammen med Arbeidermuseet.

Og i Hønse-Lovisas hus kan du få smake på julekake, slik denne pleide å bli laget på denne tida.

– Julekaka vår er laget etter en oppskrift fra 1850, vi har bare modernisert den litt og tatt ut sukaten, sier Romstad.

Han forteller videre om mer spennende som skjer i huset i vinter:

Fra april til juni kan man hver torsdag bli med på byvandring i Marie Olsen, Oskar Braatens mor, sine fotspor. Men fra januar og frem til påske erstattes vandringen med et foredrag i regi av Arbeidermuseet, hver torsdag i huset, med ulike folk hver gang. Det har de kalt «Suppe og historie» og starter klokken 12.00.

Sarah Huby er daglig å treffe i huset. Hun byr på blant annet varm sjokolade, suppe, julesandwich og småkaker. Foto: Janina Lauritsen

Vaffelen er fortsatt nummer én

Selv om det fristes med en «deilig, varm sjokolade» og julekaker, står fortsatt den kjente og kjære Hønse-Lovisa-vaffelen på menyen. Og det kommer den alltid til å gjøre.

– Vaffelen er fortsatt nummer én, tett forfulgt av den varme sjokoladen og suppa.

Tradisjonen med vaflene i Hønse-Lovisas hus, henger nemlig sammen med de gamle vaffel-konene som før i tiden solgte vafler utenfor fabrikkene på lørdager. Det var på lørdager folk fikk lønn og hadde råd til å kjøpe seg litt ekstra.

– Det står i kontrakten vår at vi må ha vafler, på grunn av de gamle vaffel-konene, sier han.

Anne Gravingen og Sarah Huby ønsker velkommen inn i varmen!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...