Sagene Avis

Byrådet forlenger tiltakene

Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier vi sannsynligvis må slå oss til ro med at vi må leve med koronatiltak helt til vi har en vaksine.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2020 kl 14:44

OSLO: – Vi følger smittesituasjonen i Oslo tett, og slik situasjonen er nå har byrådet besluttet å forlenge alle koronatiltak. Tiltakene gjør det mulig å holde Oslo så åpen som mulig samtidig som tiltakene er så strenge at vi har kontroll over smittespredningen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Tiltakene som forlenges er følgende:

  • Forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede
  • Påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand
  • Oppfordring om å bruke munnbind dersom man er steder hvor man ikke klarer å holde én meters avstand.
  • Forbud mot arrangementer med mer enn 50 deltakere uten faste sitteplasser. Ved faste sitteplasser er det mulig å ha opptil 200 deltakere
  • Oppfordring til publikumsrettede steder der folk er i nærheten av hverandre over tid om å registrere besøkende. Byrådet har tidligere vedtatt et påbud om å ha et system for registrering av gjester for skjenkesteder. Dette ble et nasjonalt tiltak fra 12. oktober
  • Arbeidsgivere skal praktisere hjemmekontor for ansatte dersom det er mulig
  • Befolkningen skal unngå bruk av kollektivtransport
  • Skjenkestopp fra kl. 24.00. Alt konsum av alkohol må opphøre senest 30 minutter etter dette

– Glad befolkningen tar det på alvor

Byrådet vurderer alle tiltakene løpende, og tiltakene gjelder til de eventuelt oppheves eller endres.


Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier vi sannsynligvis må slå oss til ro med at vi må leve med koronatiltak helt til vi har en vaksine.

– Derfor er jeg glad for at befolkningen tar smitteverntiltakene på alvor, og at vi i motsetning til mange andre storbyer i Europa har relativt lave smittetall, få innleggelser og få dødsfall. Det betyr at den innsatsen befolkningen legger ned, og de valgene vi alle tar hver dag, har effekt. Selv om mange nå kan ha blitt mindre redde for å bli syke selv, vil hele Oslo rammes dersom smitten bryter ut slik vi har sett i andre storbyer og vi må innføre enda strengere tiltak. Derfor er det så viktig at folk blir med videre på denne lange marsjen. Dette står vi sammen om, og dette skal vi klare i fellesskap, sier Johansen.

321 smittet de siste syv dagene

Totalt har 10.016 personer testet seg i Oslo de siste sju dagene, noe som tilsvarer et snitt på 1431 personer om dagen. Andelen positive tester er 3,2 prosent de siste sju dagene, og totalt er 321 smittet i løpet av disse dagene.

— Oslo kommune har god testkapasitet, og gode systemer for å spore smitte. Mye av smitten kommer fra private sammenkomster, og derfor er det viktig at befolkningen fortsetter å begrense sosial kontakt og sosiale sammenkomster. Jeg skjønner at det kan være vanskelig. Men når vi ser hvor fort smitten sprer seg i andre storbyer i Europa, og vi husker hvordan det var i mars og april, har vi ikke noe annet valg, sier Johansen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...