Sagene Avis

Statsråden utfordrer:

– Byrådet må lage vinter i byen!

Eks-byråd Guri Melby, nåværende statsråd, vil at byrådet skal ta vinteren til byen, når vi helst ikke skal reise ut til vinteren med kollektivtransport. Her ser vi oppkjørte skiløyper på Voldsløkka i 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Berit Roald (NTB)

På Voldsløkka og Bjølsenfeltet kunne det vært et yrende vinterliv – hvis det hadde vært snø. Men det er det ikke.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2021 kl 18:21

OSLO: I byen er det barmark og stusslig. Noen få kilometer borte og et par hundre meter høyere ligger vintereventyret. Det skaper et sug som kan få dramatiske konsekvenser i koronatider.

Kaos

Oslofolk vil på ski, men for alle de som bor i sentrum er det vanskelig. På utfartsstedene er parkeringsplassene overfylte og i områdene omkring er det bilkaos.

I kollektivtrafikken er det enda verre. Der var det lørdag så ille at Ruter, som har bedt pent om at folk ikke reiser med dem, trua med å stenge Linje 1 til Frognerseteren, det var for mye folk.

Hva gjør man da?

Utfordrer byrådet

– Når folk ikke kan komme til vinteren og snøen, bør byrådet sørge for at vinteren kommer til folket, sier tidligere byråd for miljø og samferdsel, nå kunnskaps- og integreringsminister, Guri Melby (V).


– Jeg gikk nettopp gjennom Tøyenparken og Ola Narr. Det var folketomt. Her kunne det vært et yrende liv, hvis det hadde vært snø. I stedet står folk tett og smittefarlig på busser og trikker for å komme til vinteren, sier Melby som nå utfordrer byrådet:

– Lag vinter i byen!

På Ola Narr fant statsråd Guri Melby ingen tegn til liv. Bildet hadde bokstavelig talt vært et helt annet med en dæsj snø! Foto: Guri Melby

Vellykka sist

– Går det an?

– For tre år siden fikk byrådet produsert og/eller tilkjørt snø til Ola Narr og en rekke andre grøntområder i byen hvor det ble tilrettelagt og kjørt spor.


– Hvordan funka det?

– Det har jeg ikke full oversikt over, jeg tror aldri prosjektet ble evaluert, men de gangene jeg var der, så var det et yrende liv. Og at det er en lengsel etter snø og vinter ser jeg i parkene, bare det kommer til syltynt lag med noe som minner om snø, så er der det fullt av barn og foreldre som tester akebrett og ski. Og sånn som vinteren er blitt synes jeg byrådet er veldig bakpå hvis det ikke har tenkt på mulighetene for å lage snø i sentrum.

Bortsett fra en håndfull joggere og noen joggere er det tomt og stille på Bjølsenfeltets frosne gress. Hadde det vært ei stripe snø her, ville det vært et yrende liv. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Viktig med snø i nærmiljøene

– Vinteren er bare så vidt kommet, kanskje er det foreløpig ikke kapasitet til å lage snø andre steder enn på tradisjonelle?

– Mulig, men jeg tror det er viktig med tilbud i nærmiljøene. Primært for barn og barnefamilier, ikke for milslukerne. Byrådet har vært opptatt av å legge til rette for urbant friluftsliv, nå har det muligheten til det. Kanskje kan det også få hjelp av Skiforeningen, idrettslag eller andre, sier statsråd Melby.


Synnøve og Ola bor på Vårenga. Siden det ikke er snø der, ville de teste skiforholdene på Solemskogen. Men først måtte de ta 37- og 56-bussen i en time hver vei. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Vil lage spor

Hanne Lyssand (SV) er byrådssekretær i byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet. Hun kjenner ikke til planer om å lage snø nede i byen.

– Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg vet at det er planer om å lage skispor i noen parker og grøntanlegg hvis det kommer nok snø.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...