Sagene Avis

Café B04: Får ungdommen vekk fra gata

ENTREPRENØRER: Ivan Usma, Ahmad Aslam, Shad Ibrahim Hussein og Asad Syed Mehdi har startet ungdomskaféen Café B04. Foto: Janina Lauritsen

Ungdomskaféen Café B04 gir ungdommen en møteplass hvor de kan ha det hyggelig, samtidig som de kan få hjelp til blant annet lekser og jobbsøking.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 09:59

TORSHOVDALEN: – Det beste for ungdommen er å ha en møteplass hvor de kan få hjelp til alt de trenger. Dette er fra ungdom for ungdom, sier Shad Ibrahim Hussein (18).

Hussein startet Café B04, som ligger i Torshovdalen aktivitetshus, sammen med Ivan Usma, Ahmad Aslam og Asad Syed Mehdi. De utviklet idéen på Hersleb videregående skole, i forbindelse med Ungt Entreprenørskap.

De tok med seg idéen videre til "Propelljakten", en konkurranse i regi av Ungt Entreprenørskap. Konkurransen er i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, hvor ungdomsbedrifter får vise frem idéene sine til en jury. De beste bedriftene får mulighet til å søke om en gave på inntil 10.000 kroner. Café B04 var én av bedriftene som stakk av med seieren og 10.000 kroner.

– Da tenkte vi at vi skulle satse, dette måtte fungere, sier Hussein.

Sosialt og lærerikt

Ungdomskaféen tilbyr rom med Fifa, PC, film, mat og leksehjelp.


– I dag serverer vi baguetter, vafler, kaffe og kakao. Vi prøver å variere, vi spør ungdommene hva de vil ha, sier Hussein mens han viser frem lokalet.

– Vi tilbyr leksehjelp for ungdomsskoleelever og elever på videregående. Vi har fagfolk som har spesialisert seg i de forskjellige fagene, fortsetter han.

Café B04 starter også snart opp et jobbprosjekt. Der kan man få hjelp til å skrive CV og jobbsøknad og hjelp til å forberede seg til jobbintervju. Kurset går over seks uker, deretter sendes ungdommene ut til en bedrift hvis de består.

– Du skal få hjelp med alt du trenger, det er bare å si ifra. Det er ubegrenset hvor mye vi kan gjøre. Og hvem som helst kan komme, vi satser ikke bare på ungdom fra Sagene, poengterer han.

Vi vil at folk skal føle seg hjemme her

Ønsker mer støtte

Kafeen har åpent hver lørdag fra 16.00 til 20.00, men etter hvert ønsker de å ekspandere.

– Men først vil vi få ungdommene til å bli kjent med stedet, sier han og fortsetter:

– Det er helt fantastisk, vi har i gjennomsnitt 20 ungdommer på besøk hver lørdag. Vi får støtte fra bydelen, men vi kunne ønsket oss mer hjelp. Det er et stort ønske, for vi ser at dette fungerer.

– Vi prøver å bli kjent og komme oss innpå ungdommene, for noen er det vanskelig å snakke om ting. Vi prøver å ikke være en klubb, men mer åpent. Vi vil at folk skal føle seg hjemme her.

Får ungdommene vekk fra gata

Berium Ahmed (18) pleier å være på kaféen. Han skryter stedet, Hussein og de andre opp i skyene.

– De har gjort en bra jobb med dette stedet. De har jobbet hardt for at ingen skal føle seg alene. De har samlet folk og integrerer oss i det norske samfunnet, de jobber for at alle ungdommer skal bli flinke statsborgere. De får folk vekk fra gata. Hadde det ikke vært for dette stedet, hadde jeg vært på gata. De har reddet mange, forteller han før Huseyin Torr (18) legger til:

– Det er kult å være her, vi er alle kompiser.

LES OGSÅ:


Vil ha mer penger til ungdommen

Ungdom setter dagsorden: – Vi vil bli hørt, vi er jo fremtiden!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...