ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Café B04: Får ungdommen vekk fra gata

ENTREPRENØRER: Ivan Usma, Ahmad Aslam, Shad Ibrahim Hussein og Asad Syed Mehdi har startet ungdomskaféen Café B04. Foto: Janina Lauritsen

Ungdomskaféen Café B04 gir ungdommen en møteplass hvor de kan ha det hyggelig, samtidig som de kan få hjelp til blant annet lekser og jobbsøking.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 09:59

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOVDALEN: – Det beste for ungdommen er å ha en møteplass hvor de kan få hjelp til alt de trenger. Dette er fra ungdom for ungdom, sier Shad Ibrahim Hussein (18).

Hussein startet Café B04, som ligger i Torshovdalen aktivitetshus, sammen med Ivan Usma, Ahmad Aslam og Asad Syed Mehdi. De utviklet idéen på Hersleb videregående skole, i forbindelse med Ungt Entreprenørskap.

De tok med seg idéen videre til "Propelljakten", en konkurranse i regi av Ungt Entreprenørskap. Konkurransen er i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, hvor ungdomsbedrifter får vise frem idéene sine til en jury. De beste bedriftene får mulighet til å søke om en gave på inntil 10.000 kroner. Café B04 var én av bedriftene som stakk av med seieren og 10.000 kroner.

– Da tenkte vi at vi skulle satse, dette måtte fungere, sier Hussein.

Sosialt og lærerikt

Ungdomskaféen tilbyr rom med Fifa, PC, film, mat og leksehjelp.

ANNONSE

– I dag serverer vi baguetter, vafler, kaffe og kakao. Vi prøver å variere, vi spør ungdommene hva de vil ha, sier Hussein mens han viser frem lokalet.

– Vi tilbyr leksehjelp for ungdomsskoleelever og elever på videregående. Vi har fagfolk som har spesialisert seg i de forskjellige fagene, fortsetter han.

Café B04 starter også snart opp et jobbprosjekt. Der kan man få hjelp til å skrive CV og jobbsøknad og hjelp til å forberede seg til jobbintervju. Kurset går over seks uker, deretter sendes ungdommene ut til en bedrift hvis de består.

– Du skal få hjelp med alt du trenger, det er bare å si ifra. Det er ubegrenset hvor mye vi kan gjøre. Og hvem som helst kan komme, vi satser ikke bare på ungdom fra Sagene, poengterer han.

Vi vil at folk skal føle seg hjemme her

ANNONSE

Ønsker mer støtte

Kafeen har åpent hver lørdag fra 16.00 til 20.00, men etter hvert ønsker de å ekspandere.

– Men først vil vi få ungdommene til å bli kjent med stedet, sier han og fortsetter:

– Det er helt fantastisk, vi har i gjennomsnitt 20 ungdommer på besøk hver lørdag. Vi får støtte fra bydelen, men vi kunne ønsket oss mer hjelp. Det er et stort ønske, for vi ser at dette fungerer.

– Vi prøver å bli kjent og komme oss innpå ungdommene, for noen er det vanskelig å snakke om ting. Vi prøver å ikke være en klubb, men mer åpent. Vi vil at folk skal føle seg hjemme her.

ANNONSE

Får ungdommene vekk fra gata

Berium Ahmed (18) pleier å være på kaféen. Han skryter stedet, Hussein og de andre opp i skyene.

– De har gjort en bra jobb med dette stedet. De har jobbet hardt for at ingen skal føle seg alene. De har samlet folk og integrerer oss i det norske samfunnet, de jobber for at alle ungdommer skal bli flinke statsborgere. De får folk vekk fra gata. Hadde det ikke vært for dette stedet, hadde jeg vært på gata. De har reddet mange, forteller han før Huseyin Torr (18) legger til:

– Det er kult å være her, vi er alle kompiser.

LES OGSÅ:

ANNONSE

Vil ha mer penger til ungdommen

Ungdom setter dagsorden: – Vi vil bli hørt, vi er jo fremtiden!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE