Sagene Avis

Da presten ble tatt i billettkontroll

Prest Gaute Granlund, fra tidligere anledning på jobb. Foto: PRIVAT

Hjelper det å gå i prestegenser? – Han lot nåde gå for rett, forteller prest Gaute Granlund.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2019 kl 20:24

SAGENE: Gaute Granlund har også vært prest i både Torshov, Lilleborg, Sagene og Iladalen kirke. I dag skulle han på konsert i Sagene kirke. Han kastet seg på en buss, men gyldig billett hadde han ikke:

– Greia var at jeg skulle på rosa konsert i Sagene kirke. Jeg tok 37-bussen fra Stensberggata, siden jeg jobber nå i Sentrum og St. Hanshaugen sokn. På vei inn i bussen så jeg at det var kontroll, men jeg har månedskort, så det var ikke noe stress. Men da jeg sjekket appen min, var billetten gått ut og da ble jeg litt stressa, forteller Gaute til Sagene Avis.

– Lot nåde gå for rett

– Men kontrolløren var høflig og hyggelig og sa at jeg bare måtte kjøpe billett, noe jeg gjorde. Jeg kjøpte nytt månedskort og var veldig fornøyd med den snille fyren fra Securitas. Tusen takk til kontrolløren på 37-bussen i dag. Han lot nåde gå for rett. Jeg var kledd i prestegenser og håper ikke det var grunnen til at jeg slapp unna.

Folk er folk, og noen prester sniker helt sikkert med overlegg, tror Gaute, som ellers satt stor pris på konserten i Sagene kirke, og som Sagene Avis har omtalt tidligere i dag.

Pride-uka

– I Pride-uka har vi festpyntet kirka med regnbueflagget. Og flagget har sin historie. Det første hadde åtte farger, i dag har det seks, og hver farge har sin betydning. Rødt står for livet, oransje for vitalitet, gult for sollyset, det grønne for naturen, blått for harmoni og lilla for sjel, sa blant annet Jørgen Foss til lokalavisa tidligere i dag.


– Flagget hadde også opprinnelig rosa og turkis. Og den rosa fargen har en mørk bakgrunn. I de tyske konsentrasjonsleirene ble homoseksuelle markert med en rosa trekant for å identifiseres. Men rosa er også en skikkelig showfarge. Når pride skal blomstre, får den et markant rosa uttrykk. Og dette er en rosa orgelkonsert, for å markere begge disse aspektene, la han til - her kan du lese hele saken.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...