Sagene Avis

De evigunge og skolebarna storkoste seg sammen

GENERASJONSKINO: Akerselva sykehjem var med da FellesGlede inviterte til kino. Her er Reidar og Magnhild sammen med skolebarna. Foto: Privat

Barn fra åtte år til de evigunge på 98 år, gikk sammen på den røde løperen og fikk førjulsstemning med Snekker Andersen og julenissen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2019 kl 21:35

MAJORSTUA/BJØLSEN: Torsdag 7. november fikk ca. 120 eldre og 101 skolebarn en hyggelig opplevelse sammen på Colosseum kino på Majorstua, da FellesGlede inviterte til generasjonskino.

Faklene var tenkt og den røde løperen rullet ut, da beboere fra 15 sykehjem så «Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» sammen med barna.

Av bydel Sagenes eldre, var det Akerselva sykehjem som fikk gleden av å bli med.

- Dette var så hyggelig! Vi kom til rød løper og tente fakler, og barna sang. Det var så godt lagt opp. Siden vi kom litt tidlig fikk vi kjøpt kinogodt, og de eldre spanderte på barna. Barna hadde med seg godteri hjemmefra, og de spanderte også på de eldre, de fikk veldig god kontakt med en gang. Det var en hyggelig film og vi koste oss like mye som barna! sier en veldig fornøyd aktivitør på Akerselva sykehjem, Edel Andreassen.

- En stor takk til Halvor (Seim, gründer og daglig leder i FellesGlede Ressurspartner, journ.anm.) som inviterte oss, han har virkelig gjort en stor jobb. De eldre snakket om at de gledet seg i taxien på vei til kinoen, og de ringte hjem etterpå og fortalte hvor fint de hadde hatt det.


Les også: Skal ikke lenger hete Akerselva sykehjem

Magnhild og Reidar fra Akerselva sykehjem Foto: Privat

Barna sang for de eldre

Klasse 5A fra Marienlyst skole sto langs den røde løperen og sang da de eldre ankom kinoen. Mange av de eldre stoppet opp og sang med, det ble en ekstra fin velkomst og start på kinoopplevelsen, forteller gründer og daglig leder i FellesGlede Ressurspartner (FellesGlede), Halvor Seim.

- Målet var at det skulle bli et uforglemmelig generasjonsmøte og en flott kinoopplevelse for ung og gammel, og det ble det virkelig.

Før filmen startet, sang også klasse 5D fra Huseby skole to kjente Prøysen-viser som de eldre kjente godt.


- De andre 77 elevene og de evigunge sang med og koste seg veldig. Det ble en fin start og vekket hyggelige minner hos de eldre fra julen i gamledager.

- Det er fjerde året på rad vi har gleden av å invitere til generasjonskino. Det er alltid gøy og årets høydepunkt. FellesGlede setter utrolig pris på det gode samarbeidet vi har med Nordisk Film og Colosseum kino, uten dem hadde det ikke vært mulig.

De eldre ble møtt av Marienlyst skole, som sang på den røde løperen. Foto: Privat

Utfordrer alle til å lage generasjonsmøte

Arbeidet med å organisere årets generasjonskino har fått noe støtte gjennom trivselsmidler fra Sykehjemsetaten i Oslo.

- Det er hyggelig at de ser verdien av at FellesGlede ikke bare legger til rette for flotte generasjonsmøter på sykehjemmene, men at generasjonene kan oppleve det sammen også utenfor sykehjemmet.


Til slutt kommer Seim med en utfordring.

- Kjenner du noen eldre? Inviter dem med på kino for å se julefilmen. Lag ditt eget lille generasjonsmøte, litt felles glede og få julestemning, det vil du ikke angre på! Tar du utfordringen?

Huseby skole sang Prøysen-viser før filmen startet. Foto: Privat

FellesGlede Ressurspartner

Alle sykehjem har beboere som sjelden eller aldri får besøk, og det finnes barn som har lite kontakt med eldre. Det ønsket Halvor Seim å gjøre noe med.

Høsten 2014 startet han opp FellesGlede Ressurspartner, som tilbyr sykehjem hjelp til enkelt å etablere og utvikle et spennende samarbeid med lokale barneskoler. FellesGlede hjelper til med å legge til rette for gode generasjonsmøter hvor elever fra en fast klasse kommer på besøk en gang i måneden.

FellesGlede samarbeider i dag med 11 sykehjem i Oslo, totalt har de hjulpet 25 av Oslos sykehjem. Dette er vinn-vinn for alle parter. De eldre får mer besøk, litt annerledes aktivitet og ikke minst mye glede i samvær med barn.

Generasjonsmøter legger til rette for at både unge og eldre kan bli sett, hørt og verdsatt for den de er. Samtidig som barna lærer om livets gang, får de tilgang til historier fra gamledager, en mulighet til å koble læring opp mot samfunnet og livet, og lære gleden av å gjøre noe for andre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...