Sagene Avis

– De fleste får nå time i løpet av en dag eller to

— Ventetiden skal ytterligere ned, slik at vi når målet vårt om maks to dagers ventetid på å få avlagt prøve, sier helsebyråd Robert Steen. Foto: Janina Lauritsen

Tirsdag denne uken nådde Oslo det nasjonale målet for testkapasitet, som innebærer at kommunen skal kunne teste 1,5 prosent av befolkningen i løpet av en uke. Nå styrkes testkapasiteten ytterligere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: — Tirsdag denne uken testet vi 1500 personer. Per i dag har vi testkapasitet på ca. 1700 per dag, og vi øker kapasiteten ytterligere. Oslo har nådd statens mål for testkapasitet på 1,5 prosent, sier helsebyråd Robert Steen i en pressemelding.

Økt testkapasitet vil gjøre at ventetiden blir kortere. Per i dag har kommunen en ventetid på mellom en til fire dager for å få avlegge koronaprøve i Oslo, og de fleste får nå time i løpet av en dag eller to.

— Ventetiden skal ytterligere ned, slik at vi når målet vårt om maks to dagers ventetid på å få avlagt prøve.

Åpnet flere teststasjoner

Helsebyråden forteller at kommunen vil fortsette å sette inn tiltak for å øke testkapasiteten i tiden fremover.

— Vi har allerede utvidet åpningstidene på teststasjonene og vi har åpnet flere nye teststasjoner, blant annet på Hjortneskaia og Blindern (i samarbeid med SiO). På Aker åpnes en ny testlinje, noe som innebærer at vi fra mandag kan teste ytterligere 500 personer per dag, sier Steen.


Oslo kommune har helt siden koronautbruddet samarbeidet med private aktører om blant annet testing. I dag har Helseetaten inngått avtaler med Dr. Dropin og Aleris, og er i dialog med flere private leverandører for å sikre at flere kan få teste seg raskt.

Ingen nye smittetilfeller på sykehjemmene i Oslo

Denne uken har antall nysmittede variert fra 7 til 28 per dag. Oslo kommune følger situasjonen nøye, og har stor oppmerksomhet på testing og smitteoppsporing.

Per nå er det ingen nye smittede på sykehjemmene i Oslo. Ingen beboere har hatt smitte eller koronarelaterte dødsfall siden 1. juli.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...