ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

Dediserer nominasjonen til all minoritetsungdom i bydelen

FINALIST: Fawzi Warsame er en av fire finalister. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Stadig flere unge med minoritetsbakgrunn i bydelen faller fra og vi har alltid sett på Fawzi som et bevis på at det er mulig å komme seg opp og frem, være politisk aktiv og få til en endring, står det i Fawzi Warsames nominasjon.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2019 kl 10:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Bydelen vår er full av ildsjeler – mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut fire finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildsjel i bydel Sagene 2018!

Vinner 10.000 kroner

Dette er første gang Sagene Avis, med hjelp fra leserne, kårer Årets navn og ildsjel i bydel Sagene.

Prisen deles ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for hovedpremien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Engasjerte ungdommen

Fawzi Warsame (20) ble aktiv i politikken etter 22. juli 2011. Da fikk han virkelig opp øynene for hva som kunne gjøres med politikk. Han har tidligere fortalt Sagene Avis at bydel Sagene var med på å forme ham, og her innså han at ikke alt var på stell. Han så fort at det var mye som kunne gjøres. Han har vært veldig aktiv i AUF, og nå vil han kjempe seg inn i Oslo bystyre.

Warsame ble leder av Sagene barne- og ungdomsråd i 2013 – som den yngste. Ungdommens bydelsutvalgsmøte (UBUM) ble arrangert for første gang i fjor, og det var Warsame som gikk inn for å få til tidenes første møte hvor ungdom fra hele bydelen møttes for å diskutere politikk og bli hørt av bydelspolitikerne. Resultatet ble at bydelen bevilget penger til tiltakene som ungdommen kom frem til. Blant annet utekino, skolefrokost og sommerjobb-prosjektet for unge.

ANNONSE

– Det er veldig gøy å etterlate seg et så robust ungdomsråd og ikke minst etter et så vellykket utfall etter møtet i dag. Dette vil være det jeg husker best etter at jeg går av, fortalte han lokalavisa etter fjorårets UBUM.

I sin åpningstale i UBUM, sa han til de oppmøtte at de kan forandre verden.

– Dagen i dag er et bevis på det. Jeg håper at alle som dukket opp i dag tar det med videre og husker det. I en tid hvor demokratiets kjerneverdier står på spill, var dette møtet viktig for å vekke liv og begeistring i ungdommen. Poltikk er ikke bare for de litt eldre, men også for oss ungdommen, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter etter bildet

FINALIST: Fawzi Warsame (20) Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Hjelper folk

Warsame er fortsatt aktiv i sitt lokalmiljø som blant annet frivillig på leksehjelp, og hjelper mange somaliske kvinner med juridiske problemer fra kjøkkenbordet på Sandaker, står det skrevet i en begrunnelse for nominasjonen.

ANNONSE

«Han er en ildsjel som hjelper oss med å forstå oss på små, enkle brev fra NAV, til å skrive klager til for eksempel Boligbygg. I bydelen er Fawzi kjent som Obamaboy og er en liten kopi av Obama med mange likhetstrekk i både taleevner og karisma. Det at Fawzi blir nominert vil ha utrolig mye å si for ungdommen i bydelen. Stadig flere unge med minoritetsbakgrunn i bydelen faller fra og vi har alltid sett på Fawzi som et bevis på at det er mulig å komme seg opp og frem, være politisk aktiv og få til en endring. Han har jobbet opp mot de politiske sakene i bydelen og vært med på å få til en endring.» skrives det i en nominasjon.

– For en hyggelig overraskelse å bli nominert! Jeg er usikker på om jeg synes det er fortjent, men jeg ønsker uansett å dedisere nominasjonen til alle minoritetsungdom i bydelen og til dem som ikke helt føler at de passer inn i samfunnet til enhver tid, sa Warsame da lokalavisa fortalte at han er en av fire finalister.

NB! Det kun mulig å stemme én gang per enhet: Avstemmingen er åpen til 6. januar. Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE