Sagene Avis

Deichman skjerper smittevernet

Alle Deichman-bibliotekene i Oslo oppdaterer nå smittevernstiltakene sine. - Tryggheten kommer først, sier biblioteksjef Knut Skansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Koronasmitten øker i Oslo, og bibliotekene opplever stor pågang av folk. Derfor oppdaterer Deichman nå smittevernstiltakene på sine biblioteker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO/SANDAKER: Lesesalen i Deichman Bjørvika stenger, og de andre Deichmanbibliotekene i Oslo innfører to meters avstand mellom leseplasser.

Dette er de viktigste tiltakene:

  • To meters avstand mellom leseplasser
  • En meters avstand til andre personer (både lånere og ansatte)
  • Ikke tillatt å spise på biblioteket
  • Maks oppholdstid tre timer
  • Ikke tillatt å flytte på møbler i biblioteklokalene
  • Folk som bruker leseplasser og møtebord, bør desinfisere disse før og etter bruk
  • Lesesalen i Deichman Bjørvika stenger
  • Folk som er syke, må ikke bruke biblioteket
  • Utskrift, kopiering, skanning, meråpent og enkelte andre tilbud er midlertidig ikke tilgjengelige
  • Krav om påmelding til alle arrangementer

Se alle tiltakene her

Trygghet er det viktigste

– Hos oss er tryggheten det viktigste. En del av disse tiltakene har vi hatt på plass siden bibliotekene våre gjenåpnet i juni, mens andre er nye. Blant annet kan ikke folk lenger flytte på møblene i biblioteklokalene, fordi vi setter opp møblene på bestemte måter for å begrense smitterisiko, sier biblioteksjef Knut Skansen i en pressemelding.

- Tryggheten kommer først, sier biblioteksjef Knut Skansen Foto: Erik Thallaug


Bibliotekene innfører også to meters avstand mellom leseplasser.

– Det begrenser selvfølgelig kapasiteten, og vi skjønner godt at det kan by på utfordringer for mange, spesielt studenter. Men smittevernet må være det viktigste for oss, sier Skansen.

Utvider maks oppholdstid

I samråd med smittevernoverlegen i Oslo utvider Deichman maks oppholdstid på bibliotekene fra to til tre timer.

– Vi etterstreber hele tiden å gi folk i Oslo et best mulig bibliotektilbud i denne situasjonen, så det er hyggelig å kunne utvide oppholdstiden. Men tryggheten kommer altså først, sier Deichmans biblioteksjef.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...