Sagene Avis

Deler ut 250.000 kroner til bærekraftig ungdomsarbeid

TILSKUDD: Formålet for tilskuddet er å skape mestringsarenaer for ungdom gjennom miljøvennlige aktiviteter. Her er representantene fra posisjonspartiene MDG, Ap, SV og Rødt, som i desember 2019 feiret at Bydel Sagene hadde fått et 2020-budsjett, der alle tilleggene deres ble vedtatt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Formålet er å skape mestringsarenaer for ungdom gjennom miljøvennlige aktiviteter. Se her hvordan du kan søke!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Bydelen lyser ut midler til sosiale entreprenører og andre som har lyst til å lage mestringsarenaer for ungdom gjennom miljøvennlige aktiviteter. Tilskuddet skal gå til prosjekter som involverer ungdommer i bydel Sagene.

Målet er at ungdommene skal få kjennskap til blant annet inkludering, forbruk, gjenbruk og/eller omstilling.

Det ble vedtatt i Bydel Sagenes Arbeidsutvalg 09. mars at 250.000 kroner deles ut som et tilskudd i «grønne tiltak» i regi av sosiale entreprenører.

Disse kan nå søke om tilskudd

Grønne og sosiale gründere, organisasjoner, enkeltpersoner og uformelle grupper kan søke om tilskuddet.

Prosjektet det søkes midler til må:

  • Ha en kobling til bydel Sagene, enten geografisk eller at tilbudet kommer beboerne i bydelen til gode
  • Ha fokus på miljøaspekter knyttet til bærekraftig forbruk (bærekraftig matproduksjon, ombruk, reparasjon eller lignende)
  • Rette seg i hovedsak mot ungdom

Søknader som oppfyller følgende kriterier prioriteres:

  • Prosjekter som er bærekraftige, utover engangsstøtten fra denne tilskuddsordningen
  • Søkerens grad av egenfinansiering som egenmidler, frivillig innsats, midler fra andre kilder, lokaler og/eller donerte materialer
  • Prosjekter som skaper en positiv effekt for nærmiljøet som helhet

Her finner du fullstendige retningslinjer

Frist for å søke er 20. mai 2020.


Du finner søknadsskjema og kontaktinfo på Bydel Sagenes nettside

– Foregangsbydel for samfunnsinnovasjon

Bydelsutvalget vedtok i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2020 vedtaket TO2: Ungdomtiltak gjennom samarbeid med sosiale entreprenører.

Vedtaket lyder som følger:

«Bydelen vår står overfor flere sosiale utfordringer, blant annet høyt frafall i skolen. Vi ønsker å videreutvikle og forsterke Sagene som en foregangsbydel for samfunnsinnovasjon. BU foreslår at bydelen setter av 250 000 kr til øremerkede midler til et (for)prosjekt for å engasjere en eller flere sosiale entreprenører til å utforme en modell for samarbeid rundt ungdom, inkludering, forbruk, gjenbruk og omstilling.

I dag er det flere ideelle aktører som jobber for å løse flere samfunnsutfordringer samtidig. Gjennom å inngå et samarbeid med slike aktører kan vi skape:

  • Mestringsarenaer og kvalifisering av ungdom utenfor skole/arbeid. Mulige arenaer: dyrking, redesign, reparasjon, matproduksjon m.m.
  • Inkluderende møteplasser for lokalbefolkningen med f.eks. overskudds-gjestebud
  • Økt samarbeid mellom lokale ressurser

Sosiale entreprenører selv gir uttrykk for viktigheten av en tillitsbasert felles utvikling, langsiktighet og forutsigbarhet for vellykket samarbeid som står seg over tid. Vi mener derfor det er viktig at vi skaper en intensjonsavtale for samarbeidet som vil gjøre det attraktivt for aktører å søke samarbeid med bydelen.»

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...