ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Mener stortingsvalget handler om rettferdighet, omsorg og solidaritet:

«Den arbeidsledige på Torshov og finansmegleren fra Ullern»

Valget 13. september handler om verdier som rettferdighet, omsorg og solidaritet. Og den
norske modellen, mener Knut Sand Bakken. Bildet er fra forhåndsstemmingen til kommunevalget i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

MENINGER: «En arbeidsledig på Torshov opplever at det er langt til makten. Han opplever at det offentlige er langt borte og ikke tilpasset hans behov», skriver Sagene-beboer Knut Sand Bakken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 10:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Et hvert valg er dypest sett et valg om verdier. Derfor angår høstens valg oss alle. Det handler om våre liv og fremtiden. For det er jo i fremtiden vi skal tilbringe resten av livet!

Vårt velferdssamfunn bygger på noen viktige pilarer; trygg økonomisk styring, gode, felles velferdsordninger og et organisert arbeidsliv.

Men vil det vi kaller den norske modellen klare seg i fremtiden? Stadig flere tviler på det!

En arbeidsledig på Torshov opplever at det er langt til makten. Han opplever at det offentlige er langt borte og ikke tilpasset hans behov.

Dagens system skaper avmakt, ikke bare for ham. Men for megleren på Ullern er det annerledes. Han lever nær makten og kan ordne det meste under lunchen med en venn som er rådgiver med mange gode kontakter.

ANNONSE

Det grønne skiftet blir en viktig valgkampsak. For vi må ta vare på miljøet. Men de fleste er nok vel så opptatt av ulikhetene i samfunnet.

For forskjellene øker. Når 10 prosent av de som hadde høyest formue i fjor (finansmegleren tilhører kanskje denne gruppen) hadde 53 prosent av den samlede nettoformue, kan det være gode grunner til å stille noen spørsmål. De store forskjellene har blitt et samfunnsproblem. Tiden er overmoden for å reagere på ulikhetene ved å heve skattene.

En uføretrygdet fra Bjølsen opplever avmakt. Hun er ikke alene om det. Fra Nordkapp til Lindesnes er folk oppgitt over å bli oversett. De vil bli hørt!

Valget 13. september handler om verdier som rettferdighet, omsorg og solidaritet. Og den norske modellen!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE