Sagene Avis

Dødelig kamp i Torshovparken:

Den har tatt flere duer. Ser du hvilken rovfugl det er?

Videoen viser en rovfugl stikke av med en due. Foto: Skjermdump fra leservideo

Det som kan se ut til å være en hauk, har blitt observert flere ganger på Torshov i det siste.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2021 kl 11:02

TORSHOV: En leser har filmet rovfuglen i Torshovparken. Den skal ha blitt sett flere ganger i parken i det siste.

Leseren sier det har blitt observert hauk og falk på Torshov i 15-20 år, men dette er første gang han har sett dem ta byttedyr i lufta.

– Vi var to hundeeiere som sto i Torshovparken mot Johan Svendsens gate, da jeg observerte hauken komme stupende ned fra himmelen mot en flokk med duer. Så ble den borte bak noen trær, før jeg så den lette igjen med en due i klørne borte ved bie-boksene. Da den lettet så kom den flyvende mot oss og landet 30 meter unna, men siden jeg gikk litt nærmere for å filme, så fløy den videre i en sirkel inn igjen i parken, sier han og fortsetter:

– Den endte til slutt på grusplassen ved fontenen mot Per Kvibergs gate, og duen kom seg fri da hauken enten skiftet grep eller var for sliten etter lang flytur med duen på slep. Så den igjen litt senere, hvor den sirklet over hustakene etter middag.

Se videoen her:


Det ble også lagt ut video av (tilsynelatende) den samme fuglen for en drøy uke siden, denne gangen fra Torshovdalen, i Facebook-gruppa Torshovs Venner. Der diskuteres det om fuglen er en falk, hønsehauk eller spurvehauk.

Hege Strand Karlsen filmet kampen mellom det hun sier er en spurvehauk og due, du kan se videoen her:

Video: Hege Strand Karlsen

OPPDATERING: Mange lurte, vi fant svaret: Les hva eksperten svarer om hvilken type fugl dette er.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...