ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Den neste oslobiskopen kan komme fra Sagene

Sturla Stålsett har lang fartstid på Sagene. Foto: OSLO BISPEDØMME / SAGENE AVIS

Sturla Stålsett (53) er én av fem kandidater foreslått til jobben som ny biskop i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2017 kl 12:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sturla Johan Stålsett, bosatt på Sagene, og med jobben som sogneprest i Sagene menighet på CV-en, er kandidat til biskop-jobben i Oslo.

Fem kandidater

Nominasjonen ble gjort i Oslo bispedømmeråd 18. mai, og i en pressemelding fredag formiddag presenteres de fem kandidate til å bli biskop i Oslo etter Ole Christian Kvarme:

  • Anne-May Grasaas (61), domprost i Oslo bispedømme
  • Kåre Rune Hauge (58), sokneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet i Østre Aker prosti i Oslo
  • Marit Halvorsen Hougsnæs (57), direktør i Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter (KA)
  • Sturla Johan Stålsett (53), professor ved Det teologiske menighetsfakultetet
  • Kari Veiteberg (56), bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken

– Kan engasjere og stake ut kursen

– Vi er godt fornøyd med de fem kandidatene vi nå har nominert til å bli Oslos neste biskop, sier leder i Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen, i pressemeldingen.

– De representerer et bredt spenn i bakgrunn og profil og vil på ulike måter kunne fylle den utfordrende rollen som biskop i Oslo bispedømme. Vi vil takke alle som har stilt seg til disposisjon til denne viktige posisjonen, både for kirken og for samfunnet, legger han til.

ANNONSE

Bispedømmerådet har i sin nominasjon sett etter en biskop som «vil peke på Kristus, engasjere folk og som sammen med oss andre kan stake ut veien framover for folkekirken i bispedømmet vårt» står det i pressemeldingen.

– Vi har også lett etter en biskop som kan være både tydelig og samlende, som kan vise vei og som kan hjelpe oss til å forstå hvordan evangeliet er relevant for mennesker i dag, sier Sandaker-Nielsen.

Kandidatene skal nå til uravstemming i menighetene fram til 24. august, før bispedømmerådet på bakgrunn av denne avgir sin endelige anbefaling til ny biskop. Det er Kirkerådet som nå er myndighet til å ansette biskopen. Hvem de til slutt velger blir klart i september.

Sturla fra Sagene

Sturla Stålsett har sterk tilknytning til bydel Sagene, hvor han har bodd i 20 år. Han satt i menighetsrådet på Sagene fra 1998 til 2001, og var leder i perioden 1998-99.

I 2014 steppet han i en periode inn som fungerende sogneprest i Sagene menighet.

ANNONSE

Stålsett er professor ved det teologiske menighetsfakultetet, er utdannet ved samme sted og tok teologisk doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Stålsett ble ordinert i 2004 i Oslo domkirke. Han har vært generalsekretær for Kirkens Bymisjon i Oslo, hatt en rekke forskningsoppdrag for Universitetet i Oslo og arbeidet som konsulent for Kirkens Nødhjelp.

Han var styreleder og talsperson for Åpen Folkekirke ved kirkevalget i 2015.

Liberal

– I våre dager er det spesielt viktig å få fram at kirken er for alle, og åpen for enhver som vil tilhøre den, sier Stålsett i pressemeldingen fra Oslo bispedømmeråd. Han er i teologiske spørsmål regnet som liberal.

– Jeg tror på en kirke som er trygg på budskapet og oppdraget. En kirke av alle slags folk, som samles om å bekrefte og styrke tro og håp til Guds kjærlighet i omskiftelige tider. Vi kan være en offensiv og inviterende folkekirke i et livssynsåpent samfunn. Jeg vil gjerne bidra til dette – i samarbeid med mange gode krefter av valgte, frivillige og ansatte i bispedømmet, sier Stålsett i presentasjonen.

– Jeg har erfaring fra ulike typer prestetjeneste, fra Sagene og Iladalen til El Salvador, fra Blindern til Oslo S, fra rusinstitusjoner og sykehjem til Feltprestkorpset. Jeg trives med de ulike sidene i dette arbeidet.

ANNONSE

Sturla Stålsett er sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett (1998 til 2005).

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE