Sagene Avis

Den neste oslobiskopen kan komme fra Sagene

Sturla Stålsett har lang fartstid på Sagene. Foto: OSLO BISPEDØMME / SAGENE AVIS

Sturla Stålsett (53) er én av fem kandidater foreslått til jobben som ny biskop i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2017 kl 12:22

SAGENE: Sturla Johan Stålsett, bosatt på Sagene, og med jobben som sogneprest i Sagene menighet på CV-en, er kandidat til biskop-jobben i Oslo.

Fem kandidater

Nominasjonen ble gjort i Oslo bispedømmeråd 18. mai, og i en pressemelding fredag formiddag presenteres de fem kandidate til å bli biskop i Oslo etter Ole Christian Kvarme:

  • Anne-May Grasaas (61), domprost i Oslo bispedømme
  • Kåre Rune Hauge (58), sokneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet i Østre Aker prosti i Oslo
  • Marit Halvorsen Hougsnæs (57), direktør i Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter (KA)
  • Sturla Johan Stålsett (53), professor ved Det teologiske menighetsfakultetet
  • Kari Veiteberg (56), bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken

– Kan engasjere og stake ut kursen

– Vi er godt fornøyd med de fem kandidatene vi nå har nominert til å bli Oslos neste biskop, sier leder i Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen, i pressemeldingen.

– De representerer et bredt spenn i bakgrunn og profil og vil på ulike måter kunne fylle den utfordrende rollen som biskop i Oslo bispedømme. Vi vil takke alle som har stilt seg til disposisjon til denne viktige posisjonen, både for kirken og for samfunnet, legger han til.


Bispedømmerådet har i sin nominasjon sett etter en biskop som «vil peke på Kristus, engasjere folk og som sammen med oss andre kan stake ut veien framover for folkekirken i bispedømmet vårt» står det i pressemeldingen.

– Vi har også lett etter en biskop som kan være både tydelig og samlende, som kan vise vei og som kan hjelpe oss til å forstå hvordan evangeliet er relevant for mennesker i dag, sier Sandaker-Nielsen.

Kandidatene skal nå til uravstemming i menighetene fram til 24. august, før bispedømmerådet på bakgrunn av denne avgir sin endelige anbefaling til ny biskop. Det er Kirkerådet som nå er myndighet til å ansette biskopen. Hvem de til slutt velger blir klart i september.

Sturla fra Sagene

Sturla Stålsett har sterk tilknytning til bydel Sagene, hvor han har bodd i 20 år. Han satt i menighetsrådet på Sagene fra 1998 til 2001, og var leder i perioden 1998-99.

I 2014 steppet han i en periode inn som fungerende sogneprest i Sagene menighet.


Stålsett er professor ved det teologiske menighetsfakultetet, er utdannet ved samme sted og tok teologisk doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Stålsett ble ordinert i 2004 i Oslo domkirke. Han har vært generalsekretær for Kirkens Bymisjon i Oslo, hatt en rekke forskningsoppdrag for Universitetet i Oslo og arbeidet som konsulent for Kirkens Nødhjelp.

Han var styreleder og talsperson for Åpen Folkekirke ved kirkevalget i 2015.

Liberal

– I våre dager er det spesielt viktig å få fram at kirken er for alle, og åpen for enhver som vil tilhøre den, sier Stålsett i pressemeldingen fra Oslo bispedømmeråd. Han er i teologiske spørsmål regnet som liberal.

– Jeg tror på en kirke som er trygg på budskapet og oppdraget. En kirke av alle slags folk, som samles om å bekrefte og styrke tro og håp til Guds kjærlighet i omskiftelige tider. Vi kan være en offensiv og inviterende folkekirke i et livssynsåpent samfunn. Jeg vil gjerne bidra til dette – i samarbeid med mange gode krefter av valgte, frivillige og ansatte i bispedømmet, sier Stålsett i presentasjonen.

– Jeg har erfaring fra ulike typer prestetjeneste, fra Sagene og Iladalen til El Salvador, fra Blindern til Oslo S, fra rusinstitusjoner og sykehjem til Feltprestkorpset. Jeg trives med de ulike sidene i dette arbeidet.


Sturla Stålsett er sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett (1998 til 2005).

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...