ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Den tidligere Skeid-spilleren tok ikke færre enn 18 eksamener på under et halvt år

Arvin Matre (19) - på vei over Hardangervidda i skrivende stund, til Handelshøyskolen i Bergen. Foto: PRIVATE

– Kanskje tar jeg ting litt lett, men jeg går jo også fullt og helt inn for det jeg driver med, forteller Arvin, ferdig med en bachelor og på vei til en masterutdannelse, 19 år gammel.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2017 kl 12:11

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

HARDANGERVIDDA: Det er Finansavisen som onsdag forteller om Arvin Matre (19) som nok har et klokere hode enn mange andre.

- 19 år gamle Arvin Matre som er godt i gang med et masterstudium ved Norges Handelshøyskole i Bergen, med spesialisering i finans.
På fire år har han unnagjort både videregående skole og en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI, skriver avisen.

Hvordan er det å være så smart?

- He, he. Litt vanskelig å svare på den da. Men jeg tar antageligvis fag og skole ganske enkelt.

Arvin fortsetter.

ANNONSE

- Men jeg må presisere at det ligger mange timer med effektiv jobbing bak disse resultatene - jeg går også helt inn for det jeg driver med. Hvis du for eksempel spør de tidligere fotballtrenerne mine i Skeid, så er jeg sikker på at de kan være enig i at jeg var en av de som trente mest. Så ble jeg nok også kanskje skadet fordi jeg trente for mye, mimrer og humrer Arvin, på telefon på vei til Bergen og videre utdanning.

Arvin er fra nabobydel Bjerke, men har ikke bare vært spiller i Skeid, men også trener kan han fortelle. I tillegg har han vært elev ved Engebråten ungdomsskole, på Kjelsås.

Etter at Arvin ble skadet gjennom fotballen, så byttet han også fra Bjerke videregående toppidrett, til Kristelig gynmnasium - KG.

- Fordi jeg ville begynne på vanlig studiespesialisering. Jeg ønsket å fullføre vgs-løpet raskere, men skolen mente det ikke var mulig. Da hadde jeg valget mellom å gå vanlig løp ved KG, eller å slutte på skolen og fullføre alle gjenstående vgs-eksamener privat, noe jeg også gjorde, forteller Arvin videre til lokalavisa.

18 eksamer på noen måneder

Fra Finansavissaken går det også frem at Arvin blant annet gjorde siste halvår av 2. klasse og hele 3. klasse på ett halvår, og at han på de månedene - fem faktisk ifølge Arvin - tok 18 eksamener, og startet på BI Nydalen som 17-åring.

ANNONSE

Med A i snitt da bacheloren ved BI var unnagjort. Nå er det master ved Norges Handelshøyskole i Bergen som står for tur.

- Jeg ønsker gjerne en jobb i et konsulenthus eller i et meglerhus, forteller Arvin til Nordre Aker Budstikke, i tillegg til at han har en jobb ved siden av utdannelsen.

- Jeg har deltidsjobb i regnskapsfirmaet Fiken, en superflott arbeidsplass. Så får vi se hva det blir etter hvert. Jeg har en del kontakter allerede, men ingenting jeg kan fortelle om i avisa nå, sier han litt hemmelig.

Sosial også

Men han bedyrer at han har et sosialt liv også.

- Ja, en stund siden jeg sluttet med fotball, men har god venner som jeg også rekker å være sammen med, sier Arvin på telefon i snødrevet et sted med fotballbane og bensinstasjon ved Hardangervidda.

ANNONSE

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE