ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Derfor elsker vi Sagene og Nordre Aker!

Det er ikke så vanskelig å bli lokalpatriot når man bor langs Akerselva. Anne Bjørndal har til og med en vei oppkalt etter pappaen sin i bydelen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2017 kl 12:00

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE/NORDRE AKER: Hun har bodd i bydelen i 50 år, og akkurat flyttet til Abildsø, men tilbringer fremdeles all sin tid i bydelen.

– Her er det ingenting vi ikke liker. Vi liker godt at det er så sentralt, og at man blir godt kjent med folka som bor her og det samholdet man får, forteller Bjørndal (53) og Bente Flaathe (57).

Flaathe holder aktivt på med kvinnekvelder i bydelen, i Drøbakgata, hvor de på fredag skal ha strikkekveld, mens Bjørndal forteller oss historien om hennes pappa som fikk en vei oppkalt etter seg.

– Ivan Bjørndal startet opp Sagene og Torshovs første bydelsutvalg, også var han også bydelshistoriker og den første til å ha guidede turer langs Akerselva, forteller Bjørndal.

En dag i 1999, får Ivan Bjørndal hjerteinfarkt, og faller ut i Akerselva og drukner. Han får en gate på Torshov oppkalt etter seg. Ivan Bjørndals gate, går fra Sandakerveien til Treschows gate, gjennom det gamle fabrikkanlegget til Lilleborg.

ANNONSE

Folk liker bydelene

Etter å ha ruslet opp langs Akerselva og stoppet samtlige for å høre hva de liker med bydelen de bor i, er svarene på hvorfor, mange.

– Jeg har bodd omtrent ti år her i bydelen, og liker godt alle grøntområdene her. I tillegg er det lettvint å komme seg rundt med kollektivtransport. Det jeg liker godt å gjøre i bydelen er å gå langs Akerselva, forteller Vigdis Eriksen (64).

Svarene som gjentar seg for hvorfor det er fint å bo i Sagene: Det er så fine grøntområder, det er rolig, men samtidig sentrumsnært, det er lettvint å komme seg rundt og barnevennlig.

Se alle svarene øverst i bildegalleriet.

ANNONSE

LES OGSÅ: Hvor er egentlig Frysja? Det er faktisk ikke et sted…

Nær marka

Etter å ha kommet opp forbi Badebakken, stoppet vi fler og fler personer som bor i Bydel Nordre Aker. Også beboere her har mange grunner til å like bydelen de bor i.

– Vi liker godt å bo her fordi det er nær naturen og marka, og at det er stille og rolig. Jeg liker godt å gå turer langs Akerselva, men også mange forskjellige turer i marka. For eksempel Linnerudkollen, forteller Idunn Skaranger Kristiansen (30) som bor på Solemskogen.

Andre svar som gjentar seg for hvorfor det er fint å bo i Nordre Aker: Det er nær marka, barnevennlig og sentralt.

Se alle svarene øverst i bildegalleriet.

ANNONSE

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE