ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Derfor er «Godzilla» på Sagene

Godzilla er et kunstverk for å promotere en TV-serie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En enorm, gul gorilla har «klatret» opp på taket til gamle Ringnes bryggerier på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 12:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Den skuer ned på akende entusiaster i den nesten grønne bakken nedenfor Beierbrua og Hønse-Lovisas hus. En enorm, gul gorilla – en «Godzilla-figur» – med armene i været.

Den er en del av et reklamestunt for en ny TV2-serie, skriver VårtOslo, og det er kunstnerduoen Jonny Aaseth og Nikolai Gyllenhammar, som går under navnet Broslo, som står bak den.

Godzilla er et kunstverk for å promotere en TV-serie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En lik figur har vært å se også på hotellet The Hub ved Jernbanetorget.

– Først og fremst er dette et humoristisk stikk. Du står opp om morgenen og går ned i byen med maska di på og alt ser mørkt ut, så ser du en selvlysende, gul, 20 meter høy, oppblåsbar monsterfigur oppå et tak. Da må du smile litt da, sier Nikolai til avisa.

ANNONSE

Kunstnerkollektiv

Om serien «Broslo», som hadde premiere 11. januar, skriver TV 2:

«Dette er en historie om to unge menn, Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth, som har vinden i ryggen, som skaper ettertraktet kunst, elskes av både kidsa og etablissementet og møter åpne dører og høylytte «ja!» overalt. De to vil gjøre en positiv forskjell i samfunnet de lever i. De har skapt en egen liten verden hvor kreativiteten rår og folk tar vare på hverandre.»

– Vi gleder oss til å vise fram vår verden på TV 2 så folk kan se at det går an å følge drømmene sine og leve på en annerledes måte, sier Nikko og Jonny i en pressemelding om serien.

Broslo: Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth startet Broslo som nå har blitt TV-serie på TV 2. Foto: TV 2

ANNONSE

Broslo holder til på tidligere Fornebu flyplass. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt gjengen høsten 2020 hvor de som resten av verden har følt hvordan korona-epidemien har blokkert kultur og sosiale arrangement.

– Broslo er et kunstsamarbeid som oppstod helt organisk, vi har ingen offisiell kunstutdannelse, men begynte bare å lage store malerier og objekter sammen. Folk elsket det, og ville kjøpe tingene, og før vi visste ordet av det var vi kunstnere på fulltid!, forteller Nikko og Jonny.

Snowboardmiljøet

Nikko kommer fra Oslo og har bakgrunn som bilmekaniker og arkitekt, men grafittimaler var det han var først. Jonny kommer fra Brummundal og hadde reist verden rundt som profesjonell snowboarder før de møttes.

– Vi traff hverandre gjennom snowboardmiljøet. Vi har begge mye energi og rastløshet i oss, og fant etter hvert ut at vi klarte å sette store prosjekter til live sammen.

Videre skriver TV 2:

ANNONSE

«I serien blir vi med på oppturer og nedturer når Nikko og Jonny skal lage Broslo sin største utstilling så langt i karrieren i en vanskelig tid. Men som vanlig når gutta setter i gang med noe så sparer de ikke på kruttet. Ambisjonene er skyhøye, tiden og korona er en utfordring, og det er mange baller i luften på en og samme tid.»

Broslo har ifølge TV 2 blant annet jobbet med Gucci, Microsoft, FaZe Clan, Pharrell Williams og Aksel Lund Svindal. A$AP Rocky og Post Malone har kunstverk signert den norske duoen på veggen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE