Sagene Avis

Derfor er «Godzilla» på Sagene

Godzilla er et kunstverk for å promotere en TV-serie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En enorm, gul gorilla har «klatret» opp på taket til gamle Ringnes bryggerier på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 12:42

SAGENE: Den skuer ned på akende entusiaster i den nesten grønne bakken nedenfor Beierbrua og Hønse-Lovisas hus. En enorm, gul gorilla – en «Godzilla-figur» – med armene i været.

Den er en del av et reklamestunt for en ny TV2-serie, skriver VårtOslo, og det er kunstnerduoen Jonny Aaseth og Nikolai Gyllenhammar, som går under navnet Broslo, som står bak den.

Godzilla er et kunstverk for å promotere en TV-serie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En lik figur har vært å se også på hotellet The Hub ved Jernbanetorget.

– Først og fremst er dette et humoristisk stikk. Du står opp om morgenen og går ned i byen med maska di på og alt ser mørkt ut, så ser du en selvlysende, gul, 20 meter høy, oppblåsbar monsterfigur oppå et tak. Da må du smile litt da, sier Nikolai til avisa.

Kunstnerkollektiv

Om serien «Broslo», som hadde premiere 11. januar, skriver TV 2:

«Dette er en historie om to unge menn, Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth, som har vinden i ryggen, som skaper ettertraktet kunst, elskes av både kidsa og etablissementet og møter åpne dører og høylytte «ja!» overalt. De to vil gjøre en positiv forskjell i samfunnet de lever i. De har skapt en egen liten verden hvor kreativiteten rår og folk tar vare på hverandre.»

– Vi gleder oss til å vise fram vår verden på TV 2 så folk kan se at det går an å følge drømmene sine og leve på en annerledes måte, sier Nikko og Jonny i en pressemelding om serien.

Broslo: Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth startet Broslo som nå har blitt TV-serie på TV 2. Foto: TV 2


Broslo holder til på tidligere Fornebu flyplass. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt gjengen høsten 2020 hvor de som resten av verden har følt hvordan korona-epidemien har blokkert kultur og sosiale arrangement.

– Broslo er et kunstsamarbeid som oppstod helt organisk, vi har ingen offisiell kunstutdannelse, men begynte bare å lage store malerier og objekter sammen. Folk elsket det, og ville kjøpe tingene, og før vi visste ordet av det var vi kunstnere på fulltid!, forteller Nikko og Jonny.

Snowboardmiljøet

Nikko kommer fra Oslo og har bakgrunn som bilmekaniker og arkitekt, men grafittimaler var det han var først. Jonny kommer fra Brummundal og hadde reist verden rundt som profesjonell snowboarder før de møttes.

– Vi traff hverandre gjennom snowboardmiljøet. Vi har begge mye energi og rastløshet i oss, og fant etter hvert ut at vi klarte å sette store prosjekter til live sammen.

Videre skriver TV 2:


«I serien blir vi med på oppturer og nedturer når Nikko og Jonny skal lage Broslo sin største utstilling så langt i karrieren i en vanskelig tid. Men som vanlig når gutta setter i gang med noe så sparer de ikke på kruttet. Ambisjonene er skyhøye, tiden og korona er en utfordring, og det er mange baller i luften på en og samme tid.»

Broslo har ifølge TV 2 blant annet jobbet med Gucci, Microsoft, FaZe Clan, Pharrell Williams og Aksel Lund Svindal. A$AP Rocky og Post Malone har kunstverk signert den norske duoen på veggen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...