ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Derfor fjernes trærne i Sandakerveien

SANDAKER: Bymiljøetaten har fjernet trær på begge sider av Sandakerveien, ved senteret og brannstasjonen. Foto: Janina Lauritsen

Bymiljøetaten arbeider utenfor Sandaker senter og Sagene Brannstasjon, og det reageres på at trærne er borte.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: – Vet dere hvorfor de fjerner så mange trær utenfor Sandaker senter og brannstasjonen? Skal det plantes nye eller bare asfalteres over? Trærne er ikke døde, for det var skudd på mange av dem, skriver en leser til Sagene Avis.

Bymiljøetaten informerer om at de skal erstatte alle trærne som mangler og fjerne trærne som er i svært dårlig tilstand.

– Rundt 22 nye trær skal plantes. Alle trærne på sentersiden skal erstattes, og rundt halvparten på brannstasjonssiden, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Trærne eerstattes med søylesvartor, som er et tre mer egnet for trange gater og har en bedre toleranse for salting, slank krone og opprette greiner.

ERSTATTES: Trærne erstattes med svartsøyleor - halvparten av trærne utenfor brannstasjonen, og alle utenfor senteret. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

I fjor høst fortalte en leser om det han opplevde som en veldig utfordrende strekning på sykkel, fra Torshov sport og til Nordpolen-krysset, både på fortau og i veibanen:

– Spesielt utenfor Sandaker senter. Der står det masse trær, eller det vil si, masse stubber etter trær. Gangfeltet der er veldig smalt, og i praksis går det bare én i bredden. Det er vanskelig å sykle der. Ja, det er veldig fint med trær, men når det først ikke blir plantet nye, da bør det vurderes å fjerne dem helt slik at fremkommeligheten øker, fortalte han lokalavisa.

Da svarte Bymiljøetaten at de skulle ha et møte med senteret, for å se på situasjonen.

– I utgangspunktet ønsker vi å erstatte alle trær, men her er det trangt og muligens dårlige vekstvilkår for nye trær. Det er ikke planlagt noen strakstiltak for sykkel på den strekningen nå, men det starter altså opp et reguleringsarbeid for området i 2019. På litt sikt vil det bli en mye bedre løsning her, også for sykkel.

Les hele saken her

ANNONSE

NYE TRÆR: Det skal plantes ca 22 nye trær. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE