Sagene Avis

Derfor fjernes trærne i Sandakerveien

SANDAKER: Bymiljøetaten har fjernet trær på begge sider av Sandakerveien, ved senteret og brannstasjonen. Foto: Janina Lauritsen

Bymiljøetaten arbeider utenfor Sandaker senter og Sagene Brannstasjon, og det reageres på at trærne er borte.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER: – Vet dere hvorfor de fjerner så mange trær utenfor Sandaker senter og brannstasjonen? Skal det plantes nye eller bare asfalteres over? Trærne er ikke døde, for det var skudd på mange av dem, skriver en leser til Sagene Avis.

Bymiljøetaten informerer om at de skal erstatte alle trærne som mangler og fjerne trærne som er i svært dårlig tilstand.

– Rundt 22 nye trær skal plantes. Alle trærne på sentersiden skal erstattes, og rundt halvparten på brannstasjonssiden, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Trærne eerstattes med søylesvartor, som er et tre mer egnet for trange gater og har en bedre toleranse for salting, slank krone og opprette greiner.

ERSTATTES: Trærne erstattes med svartsøyleor - halvparten av trærne utenfor brannstasjonen, og alle utenfor senteret. Foto: Janina Lauritsen


I fjor høst fortalte en leser om det han opplevde som en veldig utfordrende strekning på sykkel, fra Torshov sport og til Nordpolen-krysset, både på fortau og i veibanen:

– Spesielt utenfor Sandaker senter. Der står det masse trær, eller det vil si, masse stubber etter trær. Gangfeltet der er veldig smalt, og i praksis går det bare én i bredden. Det er vanskelig å sykle der. Ja, det er veldig fint med trær, men når det først ikke blir plantet nye, da bør det vurderes å fjerne dem helt slik at fremkommeligheten øker, fortalte han lokalavisa.

Da svarte Bymiljøetaten at de skulle ha et møte med senteret, for å se på situasjonen.

– I utgangspunktet ønsker vi å erstatte alle trær, men her er det trangt og muligens dårlige vekstvilkår for nye trær. Det er ikke planlagt noen strakstiltak for sykkel på den strekningen nå, men det starter altså opp et reguleringsarbeid for området i 2019. På litt sikt vil det bli en mye bedre løsning her, også for sykkel.

Les hele saken her


NYE TRÆR: Det skal plantes ca 22 nye trær. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...