Sagene Avis

Derfor slipper de ut så mye vann i Akerselva

Her fra fossen ved Brekkedammen, tatt ved tidligere anledning. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Badesesong, sommer og sol. Og plutselig mye vann i elva.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 10:48

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har blitt kontaktet av leser som er overrasket over at det slippes så mye vann ut i Akerselva.

– Stor ble min forbauselse, da jeg gikk over demningen i Sagadammen, eller Brekkedammen nedenfor Sagadammen, og så hvor mye vann som slippes ut i elva på denne tiden av året, skriver leseren i en mail til lokalavisa.

LES OGSÅ: Akerselva som renner fra Maridalsvannet til Operaen - en ren nytelse!

Videre:

– Jeg vet at det ofte blir lite vann i Maridalsvannet, og videre innover, utover sommeren selv med mindre utslipp, skriver leseren videre.


Vi sjekket opp med Vann- og avløpsetaten.

Skal lokke fisken

– Oslomarkas fiskeadministrasjon åpnet fiske i Akerselva fra 1.juli. Vannføringen i Akerselva ble økt 6.juli klokken 10.00 fra 1,5 til 5 m3/s. Dette gjøres for å «lokke» opp fisk og bedre fiskemulighetene, forteller overingeniør Petter Morstad i Vann- og avløpsetaten.

I tillegg til at vannutslippet skal trappes ned utover dagen i dag, fredag.

Trinnvis nedtrapping

– Trinnvis nedtrapping til 1,5 m3/s skjer fredag 7.juli. Magasinfyllingen i Maridalvassdraget var rundt 90 prosent 6. juli. Ut fra våre modellkjøringer, som blant annet er basert på historiske tilsig, fant vi det da forsvarlig å sette i gang en «lokkeflom» som beskrevet ovenfor, legger Morstad til.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...