Sagene Avis

Det Andre Teatret skal få deg til å le – i din egen stue!

Onsdag 18. mars kan du sitte hjemme og se på skuespillerne på Det Andre Teatret lage humor. Foto: Det Andre Teatret

Selv om det ikke er mulig å sitte i en teatersal eller i et konsertlokale nå, betyr ikke det at du ikke kan delta på moroa.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

LILLEBORG TORG: Etter at regjeringen og Helsedirektoratet fattet vedtak om forbud mot og stenging av flere ulike tjenester, er det ikke lenger mulig å gå i teateret, på konsert eller andre kulturarrangementer.

Derfor har kulturlivet flyttet seg over til streaming, noe Det Andre Teatret også har slengt seg med på.

– Sist hadde vi konsert, i kveld prøver vi oss på teater, sier teatersjef Mats Eldøen.

Men akkurat hva du skal få se på skjermen din i kveld, 18. mars klokken 21.00, det er det ikke så lett å svare på.

– Det er improvisasjon, så vi vet ikke nøyaktig hva. Men vi tar med oss teatersportøvelser vi er glade i, og forsøker å lage humor og teater på flekken.


Her kan du lese mer om teateret som tør å gå på trynet

– Veldig givende

Selv om publikum ikke befinner seg i salen, får vi fortsatt være med på å påvirke hva som skjer på scenen. I kveld er Mikkel Niva, Olli Wermskog, Mats Holm og Kristine Grændsen klare for å lage improvisert humor og teater basert på din hjelp og forslag, og Håvard Gressum Antonsen er på tangenter. Publikum kan bruke telefon, chat og FaceTime for å komme med sine forslag.

Dette blir altså som teatrets nye Youtube-hit «Okei folkens!», bare live.

– Dette er veldig givende, ut ifra situasjonen vi er i. Vi snakker mye om samfunnskritiske oppgaver, og vi er overhodet ikke det, men vi opplever at kunst og kultur har en samfunnsoppgave. Å få oppfylle den er veldig verdifullt. Det er viktig å le, selv om man sitter inne i stuene sine nå, sier Eldøen, som også innrømmer at de er veldig snålt å lage humor uten å ha publikum som ler i salen.

Teatersjef ved Det Andre Teatret, Mats Eldøen Foto: Yngvil Granly

20.000 så på

Forrige lørdag streamet de konsert, med Simen Hovd og Håvard Gressum Antonsen, som lagde «fete beats» basert på publikums innspill. Det var 20.000 publikummere innom streamen, forteller Eldøen.

Det er foreløpig usikkert hvor mange live-show de kommer til å streame.

– Det er skjørt for veldig mange nå. Plutselig begynner noen å føle seg syke og må være inne i to uker. Men vi prøver, og har et håp om, å få til et par ganger i uka. Så etter hvert som vi lærer av dette, blir det kanskje mer.

De tar også sine forholdsregler på scenen, i tillegg til å opptre uten publikum:


– Vi skal ha på oss store baderinger rundt livet for å holde oss en meter unna hverandre, humrer Eldøen.

Se forestillingen på Det Andre Teatrets Facebook-side i kveld!

Oppfordrer til å dele konserter

I Facebook-gruppa «Sagene - Hva skjer i Kulturbydelen - Folkets oppslagstavle», oppfordrer Jørgen Foss til å dele arrangementene sine.

«Kjære Kulturliv i bydel Sagene!
Vi er jo Kulturbydelen, og det bor mange som har scenen som sitt levebrød i vår bydel. I disse tider hvor publikum sitter i sin egen stue, håper jeg vi kan få digitale konserter hvor det er mulig å vippse noen kroner til dere. Del gjerne konserter her»
skriver Foss, som er administrator.

Visste du også at det er mulig å ta turen «inn» i Sagene kirke på nett? Kirken skriver på Facebook:


«Vår kirke skal ha åpne dører. Nå må dørene til kirkebygget dessverre være lukkede - men vi inviterer deg til åpen kirke her, på Internett. Klikk deg inn i det varme og gode kirkerommet vårt her.

Slik gjør du det: Klikk på bildet fra kirka nedenfor. Du kan klikke deg videre inn og omkring i bygget (klikk på pilene) og sveipe rundt i bygget (sveip med fingeren på telefon/nettbrett eller klikk og dra samtidig med musepekeren på datamaskin).
Velkommen inn i kirka. Sett deg gjerne ned, og tenn et lys. Bli så lenge du vil.

Vi er kirke sammen og i fellesskap - også når vi må holde fysisk avstand. Og kirkas rom ønsker deg velkommen som du er, også her.»

HER ER LINKEN INN TIL KIRKA

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...