ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Søker flere frivillige:

– Det beste med å være frivillig, er å føle at noen trenger meg

TRENGER FRIVILLIGE: Lene Stoltz Hervik, kultur- og miljøarbeider (nr. 4 fra venstre) håper flere vil komme innom seniorsenteret for en uformell prat om frivillighet. Her er hun sammen med en gruppe turvenner, som drikker kaffe i kaféen på seniorsenteret. Foto: Janina Lauritsen

– Jeg tror folk er redde for å ta på seg noe de ikke kan gjennomføre. Også kan de bli skremt. Men det er feil, det er mange som kan bli frivillig! sier Lill Elisabeth, frivillig resepsjonist hos Sagene seniorsenter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2020 kl 20:01

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE SENIORSENTER: «Hei, hei!» sier Lill Elisabeth og smiler til alle som kommer innom resepsjonen på Sagene seniorsenter. Hun er det første mennesket du møter her på mandager, og her har hun sittet i ni år.

Lill Elisabeth har vært frivillig på en eller annen måte stort sett hele livet, men en dag ble hun veldig syk og måtte gå med krykker i flere år.

– Da begynte jeg å isolere meg fra alt og alle. Jeg tok ikke telefonen eller noe.

Men så, for 11 år siden, gikk hun inn døra i Sandakerveien 61 og så en lapp fra Sagene seniorsenter, som ønsket alle velkommen.

– Jeg gikk rett inn til Knut Erik Aas, som var daglig leder da. Og det reddet livet mitt.

ANNONSE

Hun håper flere tør å ta skrittet hun selv tok. Det koster ikke noe, sier hun.

Tror folk er redde for å melde seg på

Lill Elisabeth er utadvendt, liker å snakke og er en stor omsorgsperson.

Hun er også en del av «snill pike-generasjonen», og gjør som regel det hun blir bedt om. Og frivillighet er jo som en jobb, det er ansvar, påpeker hun. Og kanskje nettopp derfor er det vanskelig å få flere eldre ut i frivilligheten.

– Jeg tror folk er redde for å ta på seg noe de ikke kan gjennomføre. Også kan de bli skremt. Men det er feil, det er mange som kan bli frivillig! sier hun og forklarer:

– Jeg som står så veldig på kan skremme litt, uten at det er meningen. Men det er opp til deg hvor mye du vil ta kontakt og snakke med folk. Jeg har jobbet i servicebransjen i alle år, da er det enklere for meg. Men du må ikke kunne noe spesielt for å være frivillig.

ANNONSE

De frivillige på seniorsenteret jobber for eksempel med å dele ut mellom 70 og 100 middager hver dag. Og hvis man ønsker å levere et par av dem, så er det en fin måte å få trim på, mener hun.

– Og det er så mange måter å være frivillig på!

FRIVILLIG: Lill Elisabeth er frivillig resepsjonist på Sagene seniorsenter. Foto: Janina Lauritsen

Savner mer informasjon om frivillighet

Hun syns det aller beste med å være frivillig, er å føle at noen har bruk for henne.

– Jeg liker å hjelpe andre – det er lettere å hjelpe andre enn deg selv. Og jeg brenner for at hver enkelt skal få den hjelpen de har krav på. Og vi koster ikke samfunnet så mye, hvis vi greier å holde oss aktive.

ANNONSE

Det er like viktig å jobbe som frivillig, som det er å være bruker av tjenestene, mener hun. Men dessverre er det vanskelig å få tak i mange nok frivillige.

– Jeg deler ut brosjyrer og skravler i vei om frivillighet til alle nye som kommer hit. Men tenk om bydelene kunne lagt brosjyrer hos legene, tannlegene og NAV, om hvorfor og hvordan du bør og kan bli frivillig? Det ville nok spart samfunnet mye.

– Det er veldig givende

Lene Stoltz Hervik, kultur- og miljøarbeider hos Sagene seniorsenter, sier senteret trenge flere frivillige. De har prøvd å rekruttere gjennom seniorsenterets blad, Sagbladet, men de har ikke opplevd en veldig stor pågang.

– Det har ikke vært kjempestor pågang. Vi ønsker at folk skal komme innom og ta en uformell prat med oss. Det kan være folk i alle aldre som ønsker noe å gjøre, har tid til å bidra og har lyst på litt ansvar.

Lene Stoltz Hervik sammen med bruker av seniorsenteret, Knut Knutsen. Foto: Janina Lauritsen

Seniorsenteret trenger spesielt frivillige til kafékveld mandag, onsdag og fredag. Det er fra klokken 17 til 19, pluss omtrent en time med opprydding.

ANNONSE

De trenger også folk til å levere middagene. Senteret har både bil og frivillige som går til de nærmeste for å levere. Det arrangeres også en del moro, som kinokvelder med kafé.

– Det er mye som skjer her og det er et veldig fint miljø, du blir kjent med flere frivillige, beboere og ansatte. Du får også gratis mat de dagene du jobber. Vi har også turer og fester for de frivillige. Vi prøver å ta vare på de vi har!

Seniorsenteret har 70 frivillige i løpet av året, og noen er her flere ganger i uka. Men man kan ikke komme og gå som man vil, arbeidstid og arbeidsoppgaver må avtales på forhånd.

– Vi stoler på de frivillige akkurat som de ansatte. De er ansiktene utad når folk kommer til oss, sier Hervik og legger til:

– Man kan være med og gi litt av tida si til noen som trenger det. Dette er veldig givende, hvis du trenger å komme deg inn i et miljø.

Ønsker du å bli frivillig? Stikk innom Sagene seniorsenter i Treschows gate 2A for en uformell prat. Resepsjonens åpningstider er klokken 09-15, du kan også ringe telefonnummer 22 22 80 07.

Lyst til å bli frivillig? Da kan du blant annet jobbe i kafeteriaen på seniorsenteret. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE