ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Det blir ikke bedre i ettermiddag

Flere busslinjer har store forsinkelser. På grunn av at to busser står fast i Kristoffer Aamots gate, snur nå 37-bussen på Badebakken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er bare å belage seg på mer trafikkaos i Oslo tirsdag ettermiddag. T-banen er det mest pålitelige fremkomstmiddelet i dag, ifølge Ruter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2018 kl 12:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Kristoffer Aamots gate har i formiddag vært sperret av to leddbusser som har sklidd og delvis sperrer veien.

Politiet ga i 11.30-tiden bussjåførene pålegg om å dirigere trafikken forbi hver sin buss.

Bussene

Bussen som sto fast utenor Fernanda Nissen skole hadde ikke rikket på seg klokken 11.30. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det stemmer at det står noen busser fast i Kristoffer Aamots gate. Enn så lenge snur bussene i retning Nydalen på Badebakken, inntil de som står fast blir fjernet, sier kommuniskasjonssjef Sofie Bruun i Ruter.

– De som skal til BI må heller prøve å ta t-banen, legger hun til.

ANNONSE

En tredje buss skal i en periode ha stått fast i rundkjøringen utenfor byggeplassen der blant annet kinosenteret skal åpne i mars. Men denne ble fjernet like etter klokken halv tolv, ifølge tipsere.

– Det er innstilllinger på en god del busslinjer i byen, sier Bruun.

Denne bussen sto fast i Vitaminveien ved 11.30-tiden, men kom seg videre. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

T-banen

Da er forholdene noe bedre for t-banen.

– Med banene sliter vi egentlig mellom Holmenkollen og Frognerseteren, øverst på linje 1. Der er det mye snø som har pakket seg, slik at togene ikke kommer frem, sier Bruun.

ANNONSE

– Utover det går t-banene greit. Det er noen forsinkelse enkelte steder, men banen er nok det fremkomstmiddelet man kan stole mest på i dag.

Trikken

Også for trikken er det forsinkelser.

– Trikken går jo i eget gatemiljø, og er sårbar for manglende brøyting andre store kjøretøyer etc. som kommer i veien, sier Bruun.

Ikke bedre i ettermiddag

– Det snør fortsatt kraftig. Vil dere komme i rute i løpet av dagen, eller må de reisende belage seg på at kaoset fortsetter?

– Man må nok belage seg på at ettermiddagen ikke blir stort bedre. Vår oppfordring er at folk beregner god tid, og kanskje reiser litt tidligere eller seinere hjem enn ellers, slik at vi sprer trafikken i rushet om det lar seg gjøre, svarer kommunikasjonssjefen.

ANNONSE

– Snøværet var varslet. Var dere godt nok forberedt, eller kom kaoset som en overraskelse?

– Man kan ikke forutspå trafikk, men vi har vært forberedt og hatt god dialog med de som er ansvarlige for brøytingen, slik at de skal prioritere traseene for buss, sier Bruun.

– Men når alle trafikantene kommer ut i trafikken, og særlig andre på hjul, er det uforutsigbart hva som kan skje. Men vi var forberedt, og har prøvd å varsle passasjerene om hvordan det kunne bli.

– Myndighetene har anbefalt dem som kunne å ta hjemmekontor i dag. Har dere registrert færre reisende enn vanlig?

– Nei, det har vi ikke klart å hente inn tall på ennå. Men vi vet av erfaring folk så godt de kan retter seg etter råd som kommer. Det er nok mange som har unngått å kjøre bil i dag, avslutter Bruun.

ANNONSE

SE OPPDATERTE AVVIKSMELDINGER HOS RUTER

LES OGSÅ:

Bussene står på tvers i gata

«I flere år har jeg undret meg over hvorfor snørydding i Oslo er så dårlig, særlig i boliggatene»

Det er ditt ansvar å måke frem søppelkassa

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE