Sagene Avis
Seksjonsheader

– Det burde egentlig ikke være en kampsak å ha gratis skolefrokost i Oslo

SKOLEFROKOST: I 2019 burde det egentlig ikke være en kampsak å ha gratis skolefrokost i Oslo, sier leder av Oslo AUF, Mansoor Hussain (Til venstre). Her sammen med Fawzi Warsame. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Skolefrokost burde heller være en naturlig del av hverdagen, mener leder av Oslo AUF, Mansoor Hussain – som ser til Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:24

OSLO: Oslo Arbeiderparti kan gå inn for gratis skolefrokost i Oslo-skolen.

1. til 2. mars skal Oslo Arbeiderparti ha program- og nominasjonsmøte hvor politikken for de fire neste årene skal vedtas. Det er knyttet stor spenning til politikken Oslo Arbeiderpartiet vil gå til valg på i høst, og AUF i Oslo varsler kampen for gratis skolefrokost, skriver Oslo AUF i en pressemelding.

Viser til Bydel Sagene

Fylkeslaget, som er et av de største i AUF, har valgt å prioritere å få med seg programmøtet til å gå inn for gratis skolefrokost på samtlige barne- og ungdomsskoler i byen.

Mansoor Hussain, nyvalgt leder av AUF i Oslo, viser til Bydel Sagene som har hatt en satsning på en ordning med gratis skolefrokost siden 2013. Da bydelens 2019- budsjett ble vedtatt i desember i fjor, ble ordningen utvidet til alle skoler i bydelen.

I Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett forrige høst ble det foreslått å sette av 256 millioner kroner til skolemat. I tillegg er det flere fylkeslag som har vedtatt å ville innføre gratis skolefrokost for alle elevene ved de videregående skolene.


– Det burde ikke være mulig for barn å se forskjellene på familienes økonomi ut fra hvordan matpakka ser ut. I 2019 burde det egentlig ikke være en kampsak å ha gratis skolefrokost i Oslo, det burde være en naturlig del av skolehverdagen, sier Hussain.

Rumlende mager påvirker resultatene

Hussain viser til Helsedirektoratets ønske om å ha gratis skolefrokost, og sier også at det er viktig med en universell ordning med skolefrokost i en by med så store forskjeller som i Oslo.

– Vi ser dessverre at det har et utslag på konsentrasjonen og skoleresultatene fra dag til dag om man kommer med rumlende mage på skolen eller har med en usunn lunsjpakke. Det er usosialt å ikke ta tak i dette nå som vi har muligheten til å bidra til at alle elever stiller like sterkt fra første ringeklokke ringer inn.

AUFs forslag er ventet å bli votert over på lørdag 1. mars og med et eventuelt vedtak kan forslaget om skolefrokost bli et diskusjonstema hvis de rødgrønne partiene stikker av med valgseier i september, står det videre i pressemeldingen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...