Sagene Avis

Det er bare vestkanten som slår boligprisene på Sagene

Kvadratmeterprisen i Bydel Sagene er tredje høyest i Oslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Boligprisene synker litt i september, viser tall fra Eiendom Norge. Bydel Sagene er fortsatt blant de dyreste bydelene i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 12:33

OSLO: – I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, i en pressemelding.

Boligprisstatistikken for september 2018 ble lagt frem 3. oktober. Den viser at det ble solgt 4,6 prosent flere boliger i Norge enn til samme tid i 2017. Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Nedgang siste måned, men vekst siste år

Nasjonalt sank boligprisene med 1,1 prosent forrige måned (sesongjustert er var det en veskt på 0,1 prosent). Til sammenlikning er prisene nå 2,7 prosent høyere enn for ett år siden.

I Oslo var nedgangen den siste måneden høyere, her falt prisene 2 prosent i september. De siste 12 månende har likevel boligprisene i Oslo steget med 4,1 prosent.

Det er bydelene i det som kategoriseres som Ytre Vest som står for veksten. Tall fra 2. kvartal 2018 (til og med juni) viser at det bare var Nordre Aker, Ullern og Vestre Aker som hadde hatt en økning i prisene de siste 12 månedene. Her steg prisene henholdsvis 1,9 prosent, 2,6 prosent og 3,5 prosent.


I Bydel Sagene sank prisene med 0,9 prosent i samme periode. Størst prisendring i denne perioden hadde Bydel Østensjø, med en nedang på 3,8 prosent, mens nedgangen var på 1 prosent eller mindre i bydelene Stovner, Bjerke, Søndre Nordstrand, Nordstrand, Gamle Oslo og St. Hanshaugen. I Bydel Frogner var utviklingen på 0 prosent.

I andre kvartal var det bare Ytre Vest-bydelene som kunne vise til en større prisvekst enn Bydel Sagene. Mens de tre ytre bydelene hadde en prisvekst på 5,3 og 5,4 prosent, steg prisene i Bydel Sagene med 4,9 prosent. Nærmest var Frogner med 4,7 prosent prisvekst. Lavest prisvekst i andre kvartal hadde Bydel Alna i Indre Øst, der boligprisene steg 2,4 prosent.

LES OGSÅ: Boligprisene på Sagene er doblet på ti år

Høy kvadratmeterpris på Sagene

Når det gjelder kvadratmeterpris er også Sagene høyt oppe. I snitt må man ut med 82.200 kroner per kvadratmeter i bydelen. Bare byelene Frogner (89.300 kr/kvm) og St. Hanshaugen (83.500 kr/kvm) er dyrere. Under Sagene er det Bydel Nordre Aker som er nærmest, med 78.400 kroner per kvadratmeter i gjennomsnitt. (Kvadratmeterprisene er et gjennomsnitt av de siste seks måneder).

– I de kommende månedene forventer vi at det vil fortsette å komme mange nye boliger og bruktboliger på markedet, noe som vil bidra til en stabilt høy tilbudsside, og det spesielt i de store byene. Til tross for at styringsrenten som ventet ble satt opp i september, så er etterspørselen fremdeles sterk. Det ligger til rette for at den moderate prisutviklingen og høye aktivitetsnivået vil vedvare også i tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...